Ervaringsverhaal: Mirte en Tommie

20-04-2023

Na veel behandelingen en therapieën is Mirte op het punt gekomen dat ze geen reguliere behandelingen meer wil en nodig heeft. Voor 90% heeft ze geaccepteerd dat ze CPTSS en DIS heeft en het nooit meer over zal gaan.

Na gesprekken met haar psycholoog kwam ze tot de conclusie dat een assistentiehond voor haar de oplossing zou zijn.

Vorig jaar startte ze met het onder begeleiding opleiden van haar hond Tommie tot officiële assistentiehond. Tommie is een kruising Duitse Herder Koningspoedel. Hij is een knuffelbeer die geen vlieg kwaad doet. Wanneer hij naast Mirte op de bank zit, steekt zijn kop boven haar uit. Puur door zijn uiterlijk zijn mensen vaak bang voor hem en dat vindt ze fijn, omdat mensen dan op afstand blijven.

Stapje
Vanaf de eerste training kreeg Tommie een dekje, zodat iedereen kon zien dat hij een assistentiehond (in opleiding) is. Stapje voor stapje ontdekken ze samen de wereld. Voorheen kwam Mirte nauwelijks buiten, alleen als het echt niet anders kon. Nu kan ze samen met Tommie genieten van de natuur en zelfstandig winkelen.

Inspanning
Trainen doe je iedere dag. Zowel fysiek als mentaal vergt het opleiden veel inspanning en energie. Ze vond het moeilijk consequent te zijn en blijven, omdat dat voor haar voelde als straffen. Ze was ervan overtuigd dat ze het niet kon. Mede door de steun en begeleiding van haar instructeur bleef ze doorvechten om haar doel te bereiken. Ze leerde beter te luisteren naar haar gevoel, al blijft het een aandachtspunt.

Basistest
Op het moment dat ze hoorde dat de basistest eraan zat te komen, ging het weer even mis. Ze had het gevoel dat ze zich moest bewijzen en dat alles 100% perfect moest gaan. Tijdens de test voelde ze dat het niet goed met haar ging. Tommie werd ineens heel onrustig. Toen nam ze een uurtje rust, met Tommie naast haar.  Hij legde zijn kop op haar schoot, waardoor ze rustiger werd. Uiteindelijk zijn Mirte en Tommie geslaagd voor de Basistest, als een heel succesvol team. Ze gaan binnenkort op voor de Teamtest.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen