Samenwerking met Nationale Politie in 2024 voortgezet

21-12-2023

Begin 2023 ging Bultersmekke een samenwerking aan met de Nationale politie, voor het opleiden van assistentiehonden voor politiemensen met PTSS.

Boven verwachting zijn dit jaar ongeveer 30 teams (in tegenstelling tot de geplande 10-20) begonnen met de opleiding Teamcoaching. De samenwerking is een succes en zal in 2024 worden voortgezet.

 In 2024 is het doel om minimaal dertig teams aan de opleiding te laten beginnen. Aangezien dit de eerste mogelijkheid is voor politiemensen met PTSS om een assistentiehond aan te vragen bij de politie, is er een enorme toeloop en dus een wachtlijst. Aangezien ook de organisaties KNGF, Hulphond Nederland en Assistentiehond Gelderland zo'n overeenkomst met de Nationale Politie hebben, hebben dus veel meer teams kunnen starten. De ervaring tot toe laat het succes van de samenwerking zien en er wordt dan ook met vertrouwen naar de toekomst gekeken, dat steeds meer politiemensen die een aanvraag hebben gedaan kunnen worden geholpen. 

Kennis
Zo'n veertien instructeurs die de teams begeleiden, hebben bij de start een bijscholingsdag gehad en hebben regelmatig intervisie met elkaar. De wereld van politiemensen met PTSS vraagt namelijk om specifieke kennis en geeft ook weer andere uitdagingen. De ervaring die deze instructeurs hebben opgedaan, zal in nieuwe trajecten vanzelfsprekend worden meegenomen.  

Vertrouwen
Erika Bulters, directeur van Bultersmekke Assistancedogs, kijkt met dankbaarheid terug en met vertrouwen vooruit. "We hebben dit jaar meer teams kunnen laten starten, dan vooraf ingeschat. Dit komt vooral door de goede samenwerking en de enorme inzet van iedereen die erbij is betrokken. Volgend jaar gaan we weer een groot aantal nieuwe teams verwelkomen. Het is ongelofelijk waardevol en belangrijk dat politiemensen met PTSS nu ook de mogelijkheid hebben een assistentiehond aan te vragen."

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen