Tips

27-02-2024

Wat je niet tegen iemand met een assistentiehond moet zeggen, is… Als je een assistentiehond hebt, krijg je soms dingen te horen, die je liever niet hoort of die de plank misslaan.

Ondanks dat de opmerkingen vaak goed bedoeld zijn. Wij hebben daarom 3 dingen op een rijtje gezet die je niet moet zeggen tegen iemand met een assistentiehond. En wat je wél kan zeggen of doen.

💛 “Goh, jij hebt toch helemaal geen assistentiehond nodig.”
👉🏻 Trek geen conclusies op basis van wat je ziet of denkt te zien. Je kent iemand niet. Het belangrijkste wat je moet weten, is dat iemand met een assistentiehond die hond met een reden heeft.

💛 “Hier mogen toch helemaal geen honden komen”
👉🏻 Waarschijnlijk heb je gelijk dat op deze plek geen honden zijn toegestaan. Maar wist je dat gecertificeerde assistentiehonden toegang hebben tot alle publieke ruimten. Dus ook tot plekken waar dus geen honden zijn toegestaan.

💛 “Waarom heb jij een assistentiehond nodig?”
👉🏻 Het feit dat degene een assistentiehond heeft, wil niet zeggen dat je naar de reden mag vragen. Dat valt onder de privacy van die persoon. En daarbij kun je er iemand mee kwetsen of een rotgevoel door geven. Dus gewoon niet vragen!

Op verzoek hebben we van deze tips ook een informatieblad gemaakt, wat je kan uitprinten en uitdelen. 

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen