Over ons - Accreditatie

Chrissy en de superhelden

Natasja Koeckhoven schrijft kinderboek over assistentiehonden
met prachtige tekeningen van Dick Heins

Nu te koop in de boekhandel en via Stichting Bultersmekke Assistancedogs

Prijs:

€ 24,45
Korting

Beschrijving

Onlangs publiceerde Natasja Koeckhoven bij SAAM Uitgeverij een kinderboek over assistentiehonden met als titel ‘Chrissy en de superhelden’. De auteur heeft een spierziekte en maakt gebruik van een assistentiehond. Het kleurrijke boekje is geschreven voor kinderen in de onderbouw van de basisschool en is voorzien van vrolijke tekeningen van illustrator Dick Heins. Heins is onder meer bekend van zijn illustraties op Van Haasteren puzzels en diverse strips zoals Bobo, Eppo en Suske en Wiske.

Natasja Koeckhoven is ambassadeur van Bultersmekke Assistancedogs (BMA), een organisatie die assistentiehonden in Nederland en België helpt opleiden. “Het liefst zou ik zelf alle basisscholen willen bezoeken om voorlichting te geven. Omdat dat onmogelijk is, heb ik dit boekje gemaakt. Het is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Op een speelse manier geeft het jonge kinderen actuele informatie over wat een assistentiehond is, hoe hij zijn baas helpt en hoe je ermee omgaat.”

Eigen assistentiehond

Haar huidige assistentiehond Anoki heeft Natasja zelf opgeleid met ondersteuning door BMA. Al jarenlang vormen ze een hecht team. Door Anoki kan Natasja zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Dat doet hij door te helpen bij onder meer aan- en uitkleden, de was, en de boodschappen. Ook raapt hij dingen van de grond op en kan hij deuren en lades open en dicht doen.
Via dit boekje wil de auteur kinderen en hun (groot)ouders op een speelse manier informeren over het leven met een assistentiehond. Omdat een assistentiehond een belangrijke taak heeft, mag hij niet worden afgeleid. “Je mag een assistentiehond dus geen aandacht geven of aaien. Dat is belangrijk, maar weinig mensen weten dat.”

Over de auteur

Natasja Koeckhoven (46) is getrouwd en woont met hun twee tienerzonen in Heemstede. Ze studeerde orthopedagogiek en werkte vroeger als manager van een kindertehuis. Samen met haar jongere zus, die dezelfde spierziekte heeft, richtte ze in 2016 de stichting PowerAnimals op. Deze stichting heeft als doel om mensen, dieren en natuur met elkaar te verbinden. Dat doen ze door met dieren op bezoek te gaan bij bijvoorbeeld zwaar dementerenden. Ook runden ze tien jaar lang samen een zorgboerderij voor kinderen met een ziekte of beperking. In het boek ‘Chrissy en de superhelden’ komt Natasja’s liefde voor dieren en kinderen samen.

Titel: Chrissy en de superhelden
Auteur: Natasja Koeckhoven
Tekeningen: Dick Heins
SAAM Uitgeverij
ISBN: 9789083283647
20 pagina's hardcover
Prijs: € 19,95 en € 4,50 verzendkosten

Opbrengst van de verkoop via deze webshop komt geheel ten goede aan stichting Bultersmekke Assistancedogs.

Klik hier voor het filmpje over hoe Natasja en Anoki samenwerken: Hulphond Anoki, Wat kan ie allemaal? - YouTube