Webshop - Winkelwagen

Functie: bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Mijn naam is Piet de Bekker. Ik ben een enthousiaste gezondheids-econoom, expert op het gebied van het zorgstelsel, en mede-oprichter van Zorgvuldig Advies. Wij begeven ons in een zorgstelsel dat steeds ontwikkelt."

"Het werk van Zorgvuldig Advies gaat over duiden, inspelen en anticiperen op trends en ontwikkelingen in het zorgstelsel, op de verschillende zorgmarkten, in diverse zorgorganisaties, en bij alle soorten mensen die werkzaam zijn in en aan de zorg.

Vroeger was ik vooral bang van honden. Bij m’n zaterdagbaan als postbode had ik regelmatig een dobermann aan m’n vingers hangen. Maar inmiddels zie ik meerdere mensen in mijn omgeving die vol overgave zorgen voor hun trouwe viervoeter, en die er profijt van hebben doordat ze met hun hond meer buiten komen en bewegen, ze meer structuur en ontspanning hebben. Ja, de hond helpt en ondersteunt.

De methode van Bultersmekke Assistancedogs is daarbij verbluffend overtuigend: via een teamcoachingsprogramma trainen mensen met een hulpvraag zelf hun eigen hond. De band wordt enorm sterk, de zelfstandigheid en het gevoel van eigen waarde vergroot. Ze zeggen wel eens: ieder mens is co-producent van zijn eigen gezondheid. Dankzij de Bultersmekke-methode waarbij de hond een levend verlengstuk is van iemands persoonlijke levenssfeer, krijgt dat perspectief een frisse invulling en verbreding naar veiligheid en kwaliteit van leven. Dit past bij een zorgstelsel van de toekomst. Er loopt momenteel een onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van een signaleringshond bij epilepsie, maar de toegevoegde waarde voor de cursisten én het rendement van de investering staan voor mij buiten kijf. 

Ik maak me er graag sterk voor om de toegankelijkheid voor mensen en hun honden te vergroten, financiële hindernissen te overwinnen en dit initiatief langzaam maar gestaag te laten doorgroeien. Daarbij hoop ik vanuit mijn kennis en netwerk bij te dragen aan de verdere doorgroei van Bultersmekke Assistancedogs."