Over ons

Functie: Instructeur

Na twee afgeronde studies en een carrière in het bedrijfsleven heb ik in 2007 volledig het roer omgegooid. Ik miste maatschappelijke betrokkenheid en wilde mijn passie voor honden omzetten in werk.

Tijdens mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie werd ik geraakt door het fenomeen hulphond. Prachtig wat een hulphond voor mensen met een beperking kan betekenen.

Tot 2011 was ik werkzaam bij Hulphondenschool de CLiCK. Daar ben ik voor het eerst teamtraining gaan geven. Het feit dat mensen bij teamtraining zelf de regie in eigen handen nemen en zelf hun hulphond opleiden sprak mij direct aan. In 2011 ben ik mijn eigen bedrijf Puur Honden gestart. Ik werk als kynologisch gedragstherapeut en prive-trainster, leid hulphonden op, maar werk vooral veel met mensen met een (onzichtbare) beperking die zelfstandiger willen worden met een hond.

Ik denk graag in mogelijkheden en ben overtuigd dat een hond iedereen kan helpen. In 2017 is mijn boek Een hond helpt iedereen uitgekomen waarin ik beschrijf op welke wijze een hond kan helpen. Naast mijn eigen ervaring delen diverse mensen die ik heb begeleid hun eigen verhaal- van een lichamelijke beperking tot epilepsie, van autisme tot PTSS. Tot op de dag van vandaag blijf ik onder de indruk van de bijzondere gaven van een hond en werk ik met veel plezier om mensen dit te laten ontdekken.