Webshop

Functie: Instructeur

Als maatschappelijk werker en beeldend therapeut ben ik in verschillende settingen werkzaam geweest. In de loop van de jaren begon het verlangen te groeien dit werk te verbinden met mijn andere passie: het werken met dieren en met name honden.

Sinds mijn 20ste zijn er honden in mijn leven geweest en ze waren en zijn in alle opzichten mijn maatjes en leraren. Om deze verbinding op een professionele manier vorm te kunnen geven, ben ik mij in binnen- en buitenland gaan scholen op het gebied van honden en het therapeutisch en activerend inzetten van honden.

Ik heb enkele jaren les gegeven op een hondenschool en met mijn hond Yoda heb ik als Zorgdierteam op een beademingsafdeling voor jongeren gewerkt. Vanuit de Sophiavereeniging geef ik, samen met Yoda, het Snuffelcollege: een lessenreeks waarin kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool leren hoe ze veilig en leuk met honden om kunnen gaan.  Daarnaast begeleid ik als TTouch Practioner mensen in de omgang met hun hond en geef daarin regelmatig ook workshops.   

Begin 2012 heb ik mijn eigen bedrijf FrijkeDijkstra opgericht. Door middel van gesprekken, vormen van beeldend werken en/of dierondersteunde interventies begeleid ik mensen met een lichamelijke beperking, een vorm van autisme en/of psychosociale problematiek. Hierbij maak ik gebruik van inzichten uit onder andere het  oplossingsgericht werken, lichaamsgericht werken, de hechtingstheorie, Geweldloze Communicatie, Mindfullness en Compasionate Focussed Therapy. In die tijd ben ik ook als freelancer voor Bultersmekke Assistancedogs gaan werken. Het teamcoachingsprogramma van Bultersmekke sluit perfect aan bij mijn werk en mijn visie op begeleiden en coachen van mensen: de cliĆ«nt/cursist centraal, leren door te doen, kijken naar wat mogelijk is, beperkingen als uitdaging, zelf de regie nemen en de hond als middel om de zelfredzaamheid en zelfstandigheid te vergroten om daarmee een beter leven te kunnen realiseren.