Webshop

Functie: Instructeur

Ik ben Anoesjka Dinnessen, getrouwd en moeder van twee kinderen. Al mijn hele leven ben ik opgegroeid met honden en hield me al op jonge leeftijd bezig met de opvoeding en training van onze huishonden.

In 2009 ben ik in contact gekomen met Bultersmekke Assistancedogs. Voor onze dochter die door een lichamelijke beperking in een rolstoel zit, wilden wij een assistentiehond opleiden. Voor ons was het belangrijk dat het een hond zou zijn die bij ons gezin paste en ook in ons gezin zou opgroeien, zodat juist onze dochter samen met ons de verantwoording en regie in handen kon hebben. Dit is precies wat Bultersmekke Assistancedogs te bieden had en dat paste helemaal bij ons. Zo hebben we onze Oudduitse herder met succes opgeleid tot ADL assistentiehond. Sinds kort hebben we een tweede Oudduitse herder in huis die we momenteel zelf weer opleiden tot ADL assistentiehond.

Naast het coachen en trainen van honden heb ik ook jaren ervaring met het coachen en begeleiden van jeugd en ouderen. Ook ben ik jaren intensief betrokken geweest bij de kinderrevalidatie. Eigenlijk ben ik altijd met honden en mensen bezig geweest en de visie die Bultersmekke Assistancedogs erop nahoudt spreekt mij enorm aan. Ik vind het mooi dat een hond thuis wordt opgeleid tot assistentiehond. Voor mij zijn er geen beperkingen maar uitdagingen.

Begin 2017 ben ik begonnen met de instructeursopleiding van Bultersmekke Assistancedogs. Deze heb ik met heel veel plezier gevolgd en met succes afgerond. De combinatie van het werken met zowel honden als mensen geeft mij veel voldoening. Tijdens de opleiding en verschillende stages heb ik ontzettend veel kennis opgedaan die ik meeneem in de praktijk. Het is prachtig om te zien hoe de band tussen mens en hond verder kan groeien en dat mensen hierdoor sterker in de maatschappij komen te staan. Daar krijg ik veel energie van.

Kijken naar de uitdagingen en niet allereerst naar de beperkingen. Er is zoveel mogelijk!