Webshop

Functie: Instructeur

Met mijn kennis en ervaring als sociotherapeut en cognitief gedragstherapeutisch werker binnen de geestelijke gezondheidszorg richt ik mij op het verbeteren van het welzijn van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

In onze maatschappij is zelfredzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Hiervoor zijn autonomie en verbondenheid, als wezenlijke basisbehoeften van ons mensen, onmisbaar. Maar dit is voor mensen met een lichamelijke of psychische kwetsbaarheid minder vanzelfsprekend. Honden kunnen hen hierbij helpen.

Honden zijn van kindsaf aan belangrijk geweest in mijn leven en ik was er al vroeg achter dat mensen en honden een heel aantal (basis)behoeften delen. Om hun taal en behoeften beter te leren begrijpen ben ik opleidingen gaan volgen bij Martin Gaus en in 2006/2007 de International Dog Behaviour and Training School van Sheila Harper op basis van de Kalmerende Signalen van Turid Rugaas. Vandaaruit ben ik mijn eigen praktijk DogThinking begonnen voor advies, gedragsbegeleiding en training.

Als gedragsbegeleider voor mensen met hun hond en uit eigen ervaring weet ik dat honden een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van ons mensen. Het natuurlijke gedrag van een hond wordt echter regelmatig niet begrepen. Daarom richt ik mij binnen mijn eigen praktijk op het goed begrijpen van lichaamstaal en gedrag van de hond, de relatie tussen mens en hond, leerprincipes aan de hand van basisgehoorzaamheid, balans/coördinatie en neus/hersenwerk.

Het gedachtegoed en de werkwijze van Bultersmekke Assistancedog sluiten heel mooi aan bij waar mijn hart ligt: Het samenwerken van mensen én honden. Het helpen versterken van de verbinding tussen mens en hond komen hierin heel mooi samen. Ik ondersteun mensen graag om, ook met een beperking, toch op zoek te gaan naar mogelijkheden om mét hun hond optimaal van het leven te genieten.