Over ons - Ons team

Functie: Instructeur

Komend vanuit de wereld van re-integratie / revalidatie voelde ik me op een gegeven moment mijn eigen cliĆ«nt. En wel in die zin dat ik zoekend was in hetgeen ik echt graag wilde doen.

Toen ik eenmaal met het werk tussen cursisten en hun assistentiehhonden in aanraking was gekomen, wist ik dat dat het voor mij was: een onderdeel mogen zijn van de opbouw van de wederzijdse band tussen mens en diens hond en van het proces van vergroting van de zelfredzaamheid. Het coachen van de persoon in de samenwerking met hun maatje waarbij de hond veelal als mooie en soms confronterende spiegel werkt voor de persoon.

Ik heb doelgericht kynologische cursussen gevolgd en heb als vrijwilliger meerdere jaren hondentraining gegeven. Zo heb ik vanaf 2006 er ook echt mijn werk van kunnen maken om als instructeur en coach mensen met hun assistentiehond te kunnen begeleiden naar een mooi samenwerkend team. 

Sinds 2011 ben ik naast mijn oude werk als re-integratiecoach bij een revalidatie-instelling, ook als instructeur bij Bultersmekke Assistancedogs werkzaam. De werkwijze waarbij cursist met eigen hond vanaf start van het traject aan de slag gaat in de eigen omgeving, spreekt mij zeer aan. Hoe vermoeiend dit zeker ook kan zijn voor de cursist, komt het juist het proces van het komen tot een echt team ten goede. Ik kan niet anders zeggen dan dat het geweldig mooi en bijzonder werk is!