Nieuws & acties

Functie: Instructeur

Mijn werkgever, Defensie, bood mij de kans om de instructeursopleiding bij Bultersmekke Assistancedogs te volgen. Wat is er nu mooier dan de liefde voor honden en het instructeursvak te combineren?

Mijn leven bestaat voor een groot gedeelte uit sport. Mijn droom om gymdocent te worden is helaas niet uitgekomen, maar na het afronden van de Academie Lichamelijke Opvoeding ben ik gaan werken bij het Ministerie van Defensie. Al 22 jaar werk ik met plezier binnen de sport van de Koninklijke Luchtmacht. Jarenlang heb ik als instructeur voor de groep mogen staan om collega’s zowel fysiek als mentaal te trainen. Inmiddels ben ik al weer een aantal jaren werkzaam in een managementfunctie. En…van de keuze voor Defensie heb ik totaal geen spijt, het is een prachtige werkgever.

Wat een herkenning

Bij toeval - wat in mijn ogen niet bestaat - kwam ik in contact met BMA. Wat een herkenning, wat een fijne manier om samen te werken waardoor cursist en hond een team worden. Het respect, het vertrouwen en de uitnodiging om anders naar jezelf en je hond te mogen kijken. Ik heb het zelf mogen ervaren tijdens de opleiding tot instructeur. Het was niet gemakkelijk, maar de beloning aan het eind was daardoor des te groter.

Niet linksom dan rechtsom

Uiteindelijk verdient iedereen deze beloning en hiervoor stel ik graag mijn kennis en vaardigheden beschikbaar. Ik houd van de uitdaging om het maximale uit een team te halen. Wat is er mogelijk en hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Is het niet linksom dan doen we het rechtsom.