Nieuwsbrief aanmelding

Functie: Instructeur

Na twee keer een jaar gastgezin te zijn geweest voor een pup in opleiding tot assistentiehond ben ik in 2022 gestart als instructeur teamcoaching assistentiehonden bij BMA. Het is de baan waarin ik mijn ervaring als gezinshuisouder, zelfstandig ondernemer en hondentrainer kan combineren.

Nu waren honden natuurlijk altijd al mijn hobby waar ik veel plezier aan beleefde. Ik deed gehoorzaamheidscursussen, hondensporten als behendigheid en hoopers. Vorig jaar heb ik besloten om van mijn hobby ook mijn werk te maken door het oprichten van de Praktijk voor Geweldige Honden. Daarvoor heb ik onder andere verschillende modules bij de Martin Gaus Academie gevolgd.

Positieve impact van een hond naast je

De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt als gezinshuisouder en in huis kinderen opgevangen met ernstige gedragsproblematiek, reactieve hechtingsstoornis, adhd, autisme en ptss. In die periode heb ik de meerwaarde en positieve invloed ontdekt van een gewone goed gesocialiseerde huishond. Het positieve effect kan nog worden vergroot door de huishond speciale taken aan te leren, zoals troosten, luisteren of juist contact zoeken bij een boze bui van de kinderen.

Proeven aan het werk

Om ervaring op te doen ben ik als vrijwilliger een cursist die haar eigen koningspoedel wil opleiden tot assistentiehond gaan begeleiden. Het werken aan vertrouwen bij cursist en hond en samen creatieve manieren ontdekken die voor dit team werken, vind ik het allerleukste om te doen.

Samen het mogelijke mogelijk maken

‘Samen het mogelijke mogelijk maken’; deze positieve insteek uit de visie van Bultersmekke Assistancedogs spreekt mij persoonlijk ook aan. Het samen zoeken naar mogelijkheden, het samen zoeken naar wat wel kan. Het samen zoeken hoe mensen met een beperking met behulp van een assistentiehond zelfstandiger kunnen deelnemen aan de maatschappij.
Het is dezelfde creativiteit en die manier van oplossingsgericht werken die ik ook de afgelopen 15 jaar als gezinshuisouder het allerbelangrijkste was om kinderen met ernstige (gedrags)problemen te begeleiden naar meer zelfstandigheid. Zo valt alles op zijn plek.

Nog lang niet uitgeleerd

Door een nieuwsgierige, open en eerlijk houding tijdens ieder traject wil ik blijven leren en ontwikkelen en mijn best doen om samen met cursist, assistentiehond en BMA het best mogelijke mogelijk te maken!