Nieuws & acties - Nieuwsbrief

Functie: Instructeur

Mijn achtergrond ligt in het commerciële bedrijfsleven, waar ik ben opgeleid en heb gewerkt als trainer/coach.

Het leidde mij naar zelfstandig ondernemerschap en ik was tien jaar lang eigenaar van een groothandel. Maar ik mistte hier zingeving en verbinding en ik voelde mij niet gelukkig. Dus maakte ik een aantal ingrijpende keuzes, verkocht mijn bedrijf en ging op zoek naar bezigheden die mij wel voldoening brachten.

Honden zijn als een spiegel

Ik nam een puppy in huis die werd opgeleid tot hulphond. Daarna nog één en startte vervolgens met een opleiding tot kynologisch instructeur. Naast heel veel kennis over hondengedrag leerde ik ook heel veel over mezelf. Want honden zijn als een spiegel!

De band die kan ontstaan tussen mens en hond vind ik fascinerend. Het gaat verder dan vriendschap of liefde. Ik zie het als een samenwerking met wederzijdse afhankelijkheid, waarbij mens én hond als individu worden gerespecteerd.

Ik streef naar een natuurlijke, vriendelijke manier van honden opvoeden en deel mijn kennis en ervaring graag met anderen. Ook doe ik regelmatig een beroep op mijn creatieve denkvermogen, want iedere mens, iedere hond, iedere situatie is weer anders. Daar hou ik van! Samen het mogelijke mogelijk maken. Ik vind het bijzonder mooi en waardevol dat de cursist bij BMA zelf zijn of haar assistentiehond opleidt. Dit is voor mij een absolute meerwaarde om voor BMA te willen werken.