Webshop

Functie: Instructeur

Sinds 2015 werk ik als instructeur voor BMA. Oorspronkelijk kom ik uit de zorgsector, waar ik onder andere heb gewerkt als meewerkend teamleider in de gehandicapte zorg, zowel op groepen als binnen de ambulante woonbegeleiding. 

Ook werkte ik als coach en leidinggevende bij een psychologenorganisatie gericht op re-integratie van mensen met complexe psychische problematiek.. Vanaf het moment dat ik mijn opleiding in de zorg afrondde zocht ik naar manieren om te werken met mensen, waarbij eigen regie, zelfstandigheid, creativiteit en zinvol leven belangrijke thema’s zijn.

Diep geraakt en gevormd

Nadat ik zelf te maken kreeg met psychische problematiek ben ik een periode gestopt met werken om me te kunnen richten op mijn herstel. Tijdens dit hersteltraject kwam ik in contact met BMA en met hun hulp heb ik mijn toenmalige hond Jona opgeleid tot assistentiehond. Een waardevolle ervaring die me diep heeft geraakt en gevormd.

Omdat ik zelf heb ervaren wat een assistentiehond kan betekenen ter ondersteuning van in mijn geval een therapieproces en de terugkeer naar een zinvol leven wilde ik mijn opgedane ervaring en kennis inzetten voor anderen. Ik besloot weer te gaan studeren. Samen met Jona kon ik de studie Zorgethiek en Beleid aan de universiteit voor Humanistiek oppakken en volgde verschillende (aanvullende) opleidingen op het gebied van honden en mensen. Inmiddels ben ik een gecertificeerd SIFD-detectie instructeur en examinator, werk ik als zzp-er vanuit mijn eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers en begeleid ook mensen vanuit de Wmo, Wlz en de Jeugdwet.

Bewondering en verwondering

Binnen BMA begeleid ik diverse teams, heb taken binnen de instructeurs opleiding en ben actief op het gebied van deskundigheidsbevordering. Kortom een heerlijke veelzijdige baan met elke dag weer bewondering voor en verwondering over wat het werken met mensen en honden kan betekenen in iemands leven.  Waarbij het vaak gaat om te kunnen leven zoals de persoon het wil met alles wat diegene in zich heeft en met zich meedraagt.