Over ons - Ambassadeurs

Functie: Instructeur

Ik ben geboren en opgegroeid in Berlijn. Al vroeg merkte ik dat ik het leuk vond om met mensen samen te werken, hen te ondersteunen en samen naar de mogelijkheden te kijken. 

Zo was het ook niet gek dat ik begonnen ben met een opleiding binnen de zorg. In 2002 ben ik naar Nederland verhuisd om hier een jaartje te werken voordat ik een keuze voor een tweede opleiding/studie ging maken. Het beviel zo goed dat ik gebleven ben en in 2008 de overstap maakte naar het onderwijs. In 2012 werd ik zelf ziek en belandde ik in een depressie. In die tijd mocht ik de hond van een vriendin regelmatig uitlaten en zo duurde het niet lang voordat ik mijn eerste eigen hond had. Tot die tijd had ik altijd katten. Dit was voor mij een belangrijk keerpunt.

Er ging een nieuwe wereld voor mij open

Ronja had een grote invloed op mijn herstel en zo ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het wezen 'hond'. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik begon als vrijwilliger bij de dierenbescherming en volgde verschillende opleidingen en cursussen op kynologisch gebied. In die tijd kwam ik ook in aanraking met Bultersmekke Assistancedogs en dit leek me heel mooi werk waarin ik mijn passies, het ondersteunen en coachen van mensen en het werken met honden, met elkaar zou kunnen verbinden.

Inmiddels is het plaatje voor mij rond. Ik geef twee dagen per week lessen praktijk speuren, privétraining en heb in 2020 de opleiding bij BMA gevolgd en afgerond. Dat voelde gelijk goed: bij BMA wordt passie gecombineerd met een gedegen kennis van honden en een grote affiniteit met het ondersteunen van mensen, een combinatie die mij op het lijf geschreven is.