Webshop

Functie: Instructeur

Met trots mag ik zeggen dat ik als instructeur werkzaam ben binnen Bultersmekke Assistancedogs. Daarnaast ben ik actief in de organisatie op een aantal andere terreinen.

Als klein meisje groeide ik op met de wijsheid van windhonden. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst zelf onze Spaanse Galgo pup ging uitlaten. Ze kwam niet als ik haar riep, dus kroop ik zorgvuldig in de bench om haar eruit te tillen. De pup trok haar lip omhoog en er klonk een subtiele grom met als vervolg een snauw. Ik schoot naar achter, en was verbaasd over deze manier van communicatie. Vanaf dat moment en de jaren die volgden, vertelde mijn vader, Joop Mekke, mij veel over honden en de kracht van deze taal.

De zaterdagochtend ging ik mee naar hondentrainingen en observeerde ik de omgang tussen mens en hond. Ik groeide op in de wereld van assistentiehonden en ervaarde hun betekenis. De fascinatie in communicatie tussen mens en dier groeide. Later mocht ik met mijn vader meekijken bij programma's van Bultersmekke Assistancedogs. Hij vertelde mij over de visie, het meebewegen met cursisten en hun assistentiehond, en de mogelijkheden die er liggen. Een enorme verrijking van mijn wereld. Het is een creatief proces waarbij de kracht van ieder team laat zien welke doelen er te bereiken zijn!

Mijn vader achterna

Altijd heb ik geroepen: ‘Ik wil mijn vader achterna!’ Telkens wanneer ik afweek van dat pad, riep ik het weer. Na een aantal jaar nam ik het besluit om te gaan doen waar mijn hart ligt en te kunnen groeien in de branche die bij mij past: ‘Het werken met mens en hond.’

Ik kreeg de mogelijkheid de opleiding tot instructeur te volgen, die mij een nog breder beeld geeft van dit werk en deze wereld. Wetend dat het begeleiden van teams ervoor zorgt dat steeds meer mensen onafhankelijk kunnen leven en zelfredzaam worden in deze maatschappij geeft mij energie.

Voor mij is deze gedeelde passie met mijn vader goud waard en ik kijk ernaar uit te kunnen groeien in de mooie organisatie die Erika en Joop hebben opgezet.