Home

Functie: Instructeur

In mijn leven spelen dieren een belangrijke rol. Van jongs af aan heb ik vele dierensoorten gehouden en ben ik al meerdere jaren vrijwilliger en bestuursvoorzitter van een kinderboerderij.

Honden zijn altijd al favoriet geweest en ik had als tiener mijn eerste honden, twee leuke Cavelier King Charles Spaniels. Als vanzelf heb ik de opvoeding en training daarvan op mij genomen. Thuis, en snel ook bij een hondenschool. Zo ben ik in contact gekomen met de jachttraining en ben ik toen een paar jaar hulpje van de instructeurs geweest. Momenteel heb ik een jonge Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Een hond die, net als mijn vorige Toller, heel graag met mij aan het werk is. 

Na een HBO-studie Zoölogie heb ik ruim 20 jaar met veel plezier gewerkt op het gebied van biomedisch onderzoek. In 2014 heb ik het roer omgegooid en ben ik mij gaan verdiepen in de hondenwereld. Ik heb bij DogVision een aantal certificaten behaald, waaronder mijn instructeursdiploma. In 2015 heb ik mijn eigen hondenschool “Hond en Samenleving” opgericht en ben ik sindsdien fulltime kynologisch instructeur: spelenderwijs en zonder prestatiedruk mensen helpen bij het opvoeden en trainen van hun hond tot een fijne huishond. 

Ik ben gefascineerd geraakt door de positieve effecten die honden kunnen hebben op het welzijn van mensen en daarom werk ik graag voor Bultersmekke Assistancedogs. Iedere stap die een cursist met zijn of haar hond maakt, geeft mij veel voldoening en ik kijk er naar uit om nog veel mensen op deze manier te helpen.