Over ons - Ons team

Functie: Instructeur

Mijn naam is Suzanne Welling, woonachtig in Harderwijk, moeder van drie prachtige kinderen en in het trotse “bezit” van een kleine Poedel, een bejaarde Cane Corso en sinds kort een asielzoeker kruising Cane Corso x Rottweiler.

Na mijn studie psychologie, volgde ik de opleiding tot honden gedragstherapeute en kwam ik te werken bij het Gedragscentrum van Martin Gaus zoals dat toen nog heette. Daar werkte ik met honden met gedragsproblemen en blindengeleidehonden. Al snel begon ik onder de vlag van Martin Gaus mijn eigen hondenschool, samen met mijn toenmalige partner. Onder die noemer gaf ik niet alleen diverse cursussen voor hondenbezitters, maar ook bedrijfstrainingen “spiegelen met honden”. Honden zijn namelijk expert in het spiegelen van onze gemoedstoestand en geven gemakkelijk onze kwaliteiten en valkuilen bloot.

Inmiddels ben ik tevens als docent verbonden aan de Martin Gaus Academie, waar professionals in de hondenbranche worden opgeleid. Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Bultersmekke Assistancedogs, dankzij een cursist van mij. Het was een golf van herkenning zo bijzonder… de visie, het streven, de nadruk op vriendschap, respect, de band tussen eigenaar en hond, vertrouwen, in elkaar maar ook in het proces. De klik was gelukkig wederzijds en sindsdien begeleid ik met veel plezier cursisten in het opleiden van hun eigen assistentiehond.

Ieder traject is in het begin aftasten, verkennen, gaandeweg ontwikkel je een band met elkaar, waarin het vertrouwen groeit. Je raakt in gesprek, leert van elkaar, gaat de verbinding aan. Het hele proces van het “opleiden” van een assistentiehond is een ontwikkeling die je samen doormaakt, de cursist, zijn/haar hond en de instructeur. Het brengt verdieping en verrijking in de breedste zin van het woord.