Nieuws & acties - Nieuws

Functie: Informatie Vlaanderen

Ik verzorg het telefonisch informatiepunt in Vlaanderen. Speciaal voor mensen woonachtig in Vlaanderen die geïnteresseerd zijn in het programma van BMA. 

In 2016 begon mijn avontuur bij BMA, ik liep op het terrein van Animal Event in de Beekse Bergen met mijn man en dochter en kwam langs de stand van Hulphond Nederland. Ik had al eens gehoord van PTSS assistentiehonden en was er tijdens mijn laatste opname ook op gewezen, dus ik dacht, ik vraag eens om informatie. Als kleindochter van de oprichter van de Beauceronclub Nederland, was de Beauceron mijn absolute favoriete hond en ik besloot te vragen of ik ook kon meedoen aan de training met misschien een Beauceron. 

Meteen gaven ze mij de website van BMA op een papiertje en kon ik thuis gaan kijken wat deze opleiding dan inhield. Ik keek de filmpjes op de website en bij het filmpje van Dakota en Servie, bleef ik maar huilen. Ik heb het filmpje wel tien keer bekeken en ik bleef iedere keer huilen. Dit filmpje veranderde mijn leven en ik ging opzoek naar de beste pup voor mij en belde met Astrid, van het telefonisch informatiepunt. Ik heb haar veel gesproken en zij bleef mij helpen en motiveren, alles was mogelijk!

Het vervolg was het meemaken van de dekking bij de fokker, iedere week op puppie bezoek en samen kiezen welke pup voor mij de beste keus zou zijn. Daarna kwam natuurlijk het financiële plaatje en dat bleek in België echt anders te liggen dan in Nederland. Dus dat was een flinke zoektocht, maar ook dat kwam op zijn pootjes terecht.

Na twee jaar intensief trainen, zijn Bisou en ik een topteam geworden, al zeg ik het zelf. Dankzij haar kom ik weer buiten, in mijn tempo, een stuk trager en minder activiteiten per dag dan een persoon zonder beperkingen zou kunnen, maar wij doen het wel!

Dit gun ik iedereen! 

BMA is voor mij super belangrijk geweest en ik wil graag helpen om dit voor iedereen die er behoefte aan heeft, mogelijk te maken. Ondertussen doe ik vrijwilligerswerk, iets waar ik ook zelf trots op mag zijn. Ik doe weer mee in de maatschappij, een droom die werkelijkheid wordt.

Dus, kom je uit Vlaanderen en zoek je informatie over het zelf trainen van een assistentiehond? Bel mij, dan hoop ik dat ik je kan helpen om ook jouw dromen werkelijkheid te laten worden.