Nieuws & acties - Nieuws

Functie: Instructeur

Na ruim 27 jaar in het bankwezen gewerkt te hebben kwam daar eind 2016 een einde aan door reorganisatie. Omdat ik dit langere tijd aan zag komen ben ik al eerder begonnen met omscholing om zo een nieuwe draai aan mijn leven te kunnen geven.

Dat heeft erin geresulteerd dat ik de opleidingen tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut gevolgd, en met succes afgerond heb. In mei 2017 ben ik als zzp-er binnen de 'hondenwereld' aan de slag gegaan als gedragstherapeut en heb ik een eigen hondenschool. Daarnaast ben ik al jaren instructeur bij een hondenvereniging.

Maar ik wilde meer. Een vriendin van mij attendeerde mij op Bultersmekke Assistancedogs. Het gedachtengoed om mensen te coachen die zelf hun eigen assistentiehond op gaan leiden, sprak mij erg aan. Door de hond vanaf pup bij de cursist te plaatsen wordt al vanaf zeer jonge leeftijd van de hond gewerkt aan het realiseren van een goede baas-hond relatie. Deze basis is uitermate belangrijk voor het groeien van respect en vertrouwen in elkaar, waardoor de zelfredzaamheid van de cursist groeit en een zelfstandiger en beter leven mogelijk kan worden.

In begin 2017 ben ik gestart met de instructeursopleiding van Bultersmekke Assistancedogs en deze heb ik in januari 2018 met succes afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik veel kennis op gedaan over de ondersteuning door assistentiehonden. Daarnaast heb ik mogen ervaren hoe het is om je eigen hond basis- en teamvaardigheden te leren. De diverse stages hebben mij de coaching van verschillende teams van dichtbij mee laten maken. Al met al een zeer goede en interessante opleiding die mij nog meer heeft doen beseffen hoe waardevol het werken voor Bultersmekke Assistancedogs is.

Ik vind het een voorrecht om nu ook toegevoegd te zijn aan het team van Bultersmekke Assistancedogs en kijk uit naar de samenwerking met allerlei nieuwe teams.