Over ons - Onze visie

Functie: Instructeur signaalhonden

Mijn naam is Carola Smits. De rode draad in mijn leven is de liefde voor de hond als beste vriend van de mens en mijn fascinatie voor de interactie tussen mens en dier.

In 1990 richtte ik samen met anderen HondenVriendenClub Vooruit op, waar ik met veel plezier alle niveaus gehoorzaamheid lesgaf, gevolgd door Reddingshonden Emergamus en NVBH kringgroep LimBra.

Uit elk nest een assistentiehond

Momenteel woon ik samen met een 14 jarige Podengo en 2 Langharige Whippets, moeder en zoon. Ik heb 2 nesten Langharige Whippets gefokt en uit elk nest werd een pup assistentiehond. Van oorsprong ben ik docent Nederlands en Frans. Mijn interesse in didactiek en mijn liefde voor mens en hond kwamen samen in het vak van instructeur en gedragstherapeut. Sinds 2011 help ik mensen en hun honden vanuit mijn praktijk Planeet Pluto. Het één op één werken spreekt mij erg aan.

In 2012 kon ik bij Stichting Signaalhond Nederland de opleiding volgen om voor hen mensen met auditieve beperkingen te begeleiden bij het opleiden van hun signaalhond. Zo mooi om te zien hoe iemand zoveel vertrouwen in de hond krijgt, dat hij/zij weer alleen naar buiten durft en een grotere wereld aankan! Per 1 januari 2019 hebben teams en trainers onderdak gevonden bij Bultersmekke Assistancedogs. Fijn dat ik de begeleiding van ‘mijn’ Signaalhondteams kan blijven doen!