Webshop

Functie: Instructeur signaalhonden

Tot 2019 werkte ik als trainer bij Signaalhond Nederland. Nu bij BMA. Ik begeleid mensen met auditieve beperkingen in het opleiden van hun assistentiehond. Dat doe ik sinds 2012.

Begin jaren 90 ben ik gestart als 'honden'-instructeur bij de Noorder Kynologen Club. Puppycursus, Elementaire Gehoorzaamheid, GG cursussen op club niveau en landelijk niveau gegeven. Later uitgebreid met Flyball en Behendigheidscursussen. Uiteraard de benodigde kynologische cursussen gevolgd en vele avonden en weekenden met veel plezier training gegeven aan baas en hond.

Uiteindelijk in 2012 de kans gekregen een opleiding te volgen voor Signaalhond trainer. Een hond voor mensen met auditieve beperkingen (plotsdoof en laat doof) en het was heerlijk om deze mensen te helpen hun eigen hond op te leiden als een Signaalhond. Geweldig om te zien dat de slechthorende of dove mens zoveel vertrouwen in de hond krijgt, dat ze weer alleen naar buiten durven. Niet altijd meer afhankelijk hoeven te zijn van andere mensen.

Het één op één werken sprak mij erg aan en in 2013 ben ik gestart met mijn eigen hondenschool. Natuurlijk geef ik nog steeds privé basistrainingen, maar inmiddels ben ik ook gecertificeerd in Hoopers en Hersenwerk en dit integreer ik in de trainingen. De cursisten van Stichting Signaalhond zijn in 2018 overgenomen door Bultersmekke Assistancedogs. Mooi dat ik de begeleiding van de Signaalhondteams kan blijven doen onder de nieuwe naam.