Over ons - Ons team

Functie: Informatie, instructeur en specialist signaalhonden

Mijn naam is Sonja Vrolijk. Vanaf april 2019 werk ik, samen met een aantal anderen, bij het Informatiepunt Bultersmekke Assistancedogs. Ik help vooral in de ochtenduren bij het beantwoorden van alle vragen die via de telefoon binnen komen. Daarnaast ben ik actief als instructeur, met als specialisme signaalhonden.

Zelf ben ik getrouwd en heb twee zonen van 21 en 18 jaar. De jongste is meervoudig beperkt en mede daardoor ben ik goed op de hoogte van alles wat nodig is om dingen mogelijk te maken. Ruim 25 jaar geleden kwam de eerste hond in ons gezin. Een Engelse springer spaniĆ«l. Groot fan van dit ras en dus loopt op dit moment nummer vier rond. Zappa!

Kynologisch instructeur

Jarenlang heb ik gewerkt in de sales en in administratieve functies bij een uitgeverij in vaktijdschriften. Onder meer voor Support magazine, een lifestyleblad voor leven, wonen en werken met een lichamelijke beperking. Dit heb ik tot eind 2017 met veel plezier gedaan naast het werken met mens en hond.
Op dit moment werk ik alleen nog als zelfstandige. Ruim 25 jaar ben ik werkzaam als kynologisch instructeur en daarnaast ook als gecertificeerd gedragstherapeut voor honden. Naast mijn praktijk, waarin alles wat met mens en hond te maken heeft voorbij komt, ben ik (mede)eigenaar van een hondenschool in Wassenaar.

In 2012 ben ik als instructeur gaan werken voor Stichting Signaalhond Nederland. Ik begeleid mensen met een auditieve beperking bij het opleiden van hun eigen signaalhond. Begin 2019 is Stichting Signaalhond overgegaan naar Bultersmekke Assistancedogs. Heel fijn om te ervaren dat de teams zo welkom zijn! Ik zal voor een deel van deze teams, en hopelijk ook voor nieuwe teams,  beschikbaar blijven als instructeur signaalhonden. Daarnaast volg ik momenteel de incompany opleiding van BMA tot instructeur assistentiehonden en begeleid daarvan uit al een aantal teams in opleiding.

Dus belt u met het informatiepunt van Bultersmekke Assistancedogs? Dan bestaat de kans dat u mij aan de lijn krijgt. Ik kijk ernaar uit!!