Nieuwsbrief aanmelding

Functie: Instructeur

Ik ben geboren in het noorden van Brazilië, Cametá Pará. Een klein stadje in het Amazone gebied. Wij hadden veel dieren met wie ik vaak speelde.

Met twee teven in huis en veel straathonden in de buurt hadden we ook regelmatig puppy’s bij wie ik veel bij te vinden was. Het eerlijk verdelen van koekjes tot het na doen van hondengedrag hoorde tot mijn spel

Terug in Nederland hadden we geen honden meer maar mijn interesse voor dieren bleef. Ik deed de opleiding activiteitenbegeleiding. Na het afronden ging ik op mijn 20ste het huis uit en terug naar Brazilië. Daar werkte ik eerst via de gemeente als activiteitenbegeleider met zowel lichamelijk als verstandelijk gehandicapte kinderen. In een stadje ergens in het noorden van Brazilië liep men erg achter in de begeleiding van deze kinderen. En voor mij dus een enorme uitdaging om iets op te zetten zonder materialen. Mijn doel was kijken wat de kinderen wel konden. Ze laten weten dat ze er mochten zijn en ze betrekken in de maatschappij. En dit vooral ook meegeven aan de ouders. Kijken naar wat wél kan.

Terre des Hommes

Later zette ik samen met een team een eigen project op voor gehandicapte kinderen dat werd gefinancierd door Terre des Hommes. Kinderen die eerst nauwelijks buiten kwamen, leerden hun omgeving kennen. 
In die jaren ontdekte ik ook de hond weer. Het begon met een straathond, teefje die ik samen met een huisgenoot mee naar huis nam. De teef had het naar haar zin bij ons, maar het kon haar er niet van weerhouden regelmatig op straat te zwerven en drachtig thuis te komen. Eén van haar puppy’s besloot ik te houden zodra ik een eigen woning had. Ik noemde hem Trovão. Na tien jaar besloot ik terug te gaan naar Nederland en liet ik mijn Trovão met pijn en moeite achter bij mijn ouders die inmiddels in Brazilië woonden.

Ik begon te werken op een buitenschoolse opvang en na een aantal jaren groeide de behoefte aan gezelschap van een hond. En zo kwam Chico een Shih Tzu bij mij wonen. Ik deed met hem met veel enthousiasme alle cursussen. Ik besloot de opleiding bij Dogvision te volgen tot kynologisch instructeur die ik met succes afrondde. Ik begon mijn eigen bedrijf waarin ik aan het werk ging met therapiehonden, wat ik nog steeds met veel plezier doe, naast mijn werk op een buitenschoolse opvang en mijn eigen hondenschool.

Denken in mogelijkheden

Via een cursist leerde ik Bultersmekke Assistancedogs kennen en toen ik hoorde dat men op zoek was naar nieuwe instructeurs wist ik meteen dat ik de opleiding bij deze organisatie wilde volgen. De visie van Bultersmekke Assistancedogs spreekt me enorm aan, onder andere omdat ik ook graag denk in mogelijkheden.