Webshop

Functie: Instructeur

Mijn leven met een hond was toen mijn vader voor ons gezin een cocker spaniël ging kopen en met een dalmatiër thuiskwam. Dat ras is nooit meer weggegaan, na deze eerste Dalmatische hond volgde er nog zeven…..

Die laatste is nu inmiddels 10 en heeft een ander ras zijn intrede gedaan. Een Australian Labradoodle kwam op mijn pad en dat is Ollie. Deze hond gaat soms met mij mee naar het werk en is een fantastische relaxte hond die eigenlijk nergens snel van onder de indruk is. Ollie en ik zijn nu samen ook een opleiding gestart voor de opleiding kindercoach. Ik ben de coach en Ollie is mijn co coach en samen kunnen wij kinderen helpen die soms problemen ondervinden in de maatschappij. Zij kunnen bijvoorbeeld Ollie voorlezen, hij biedt altijd een luisterend oor en heeft geen oordeel.

Hondenschool

Nadat ik een hond met een gedragsprobleem in huis had, ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag. Ben als vrijwilliger op een hondenclub begonnen en aansluitend via een instructeurscursus bij Martin Gaus begonnen aan een studie gedragstherapie voor honden en katten. Ondertussen van mijn hobby mijn werk gemaakt en een hondenschool opgestart. Niet stil gaan staan maar lekker bijscholen met allerlei cursussen, mensen begeleid die ook de studie gedragstherapie waren gestart en uiteindelijk ben ik tussen de hulp- en assistentiehonden terechtgekomen.

Begin 2018 ben ik begonnen aan het opleidingstraject van Bultersmekke Assistancedogs (BMA) en heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond. Nu begeleid ik trajecten van diverse mensen met hun assistentiehonden. Het is prachtig om te zien wat deze combinaties voor elkaar kunnen betekenen en dat mensen met hun hond optimaal kunnen functioneren in de maatschappij.

Ik ga een uitdaging niet uit de weg en probeer altijd een oplossing te vinden voor elke uitdaging. Dat kan best wel eens een bijzondere oplossing zijn maar soms ook heel voor de hand liggend. Dat maakt het werk bij BMA zo afwisselend en het houdt mij scherp.