Webshop

Functie: Instructeur

Graag stel ik me aan je voor. Mijn naam is Hiske Muller, ben opgegroeid als middelste kind in de rij van 9 kinderen. De liefde voor de mens, het dier en de natuur heb ik van huis uit meegekregen. Ik woon samen met mijn man, hond en katten in Middenmeer.

Mijn werkzame leven is begonnen bij de Thuiszorg, eerst in de zorg, later als maatschappelijk werker en tot slot als Indicatieadviseur. Sinds 2002 werk ik met veel plezier en passie in mijn praktijk voor verliesbegeleiding, coaching en training. Zo begeleid en coach ik mensen met een (oorlogs)trauma (PTTS), mensen met vragen rondom verlies, chronische stress klachten (Burn-out) en/of mensen die een stap willen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

Vanaf 2011 hebben honden ook een plek in mijn praktijk gekregen. Het begon allemaal met Dylan onze hond. Die heb ik opgeleid tot therapiehond. Hij is inzetbaar in de dementiezorg en bij weerbaarheidtrainingen. Ook in mijn praktijk laat hij mooie dingen zien. Hij is mensen tot steun, geeft troost, spiegelt en daagt ze soms ook op een speelse manier uit. In deze periode ben ik ook mensen met hun eigen hond gaan trainen en coachen. Hierin laat ik mensen ontdekken wat de hond laat zien, wat het effect is van hun stemming en gedrag en hoe ze de band en samenwerking kunnen verbeteren.

Logische stap

In 2017 kwam Bultersmekke Assistancedogs onverwachts op mijn  pad. Het was een logische stap voor mij om als Instructeur teamcoaching voor deze mooie organisatie te gaan werken. De visie van Bultersmekke Assistancedogs sluit perfect aan bij mijn werkwijze. Mensen trainen en coachen zodat ze hun eigen hond kunnen opleiden tot assistentiehond. De hond die persoonlijk begeleider wordt. Met als prachtig resultaat dat ze ieder op hun eigen wijze uitgroeien tot een succesvol team. Samen met de hond op zoek gaan naar het talent, de kracht en mogelijkheden die passend zijn voor dit specifieke team.  

Mijn achtergrond, kennis, intuïtie, rust, inlevingsvermogen, werk en levenservaring komen hierin goed van pas. Ondersteunend hierbij is mijn oplossingsgerichte en positieve benadering op basis van gelijkwaardigheid. Hoe mooi is het om samen met de assistentiehond de zelfredzaamheid te kunnen vergroten waardoor er een kwalitatief beter leven in het verschiet ligt! Vandaar mijn motto:

Je kunt de richting van de wind niet veranderen, maar wèl de stand van je zeilen.