Steun Bultersmekke


Mijn naam is Mieke van der Doef en ik ben geboren in 1961.
In 1998 heb ik mijn eerste huishond, een Golden Retriever van drie en half jaar, uit het asiel gehaald en daarmee was een hobby geboren. 

Met hem heb ik een aantal praktische cursussen bij de kynologenclub Nijmegen en omstreken gedaan (gehoorzaamheid, VZH en recreatieve cursussen) en daarna volgden diverse theoretische cursussen, zoals "huishond en gedrag", KK1 en KK2 en diverse workshops bij O&O. Naast diverse vrijwillige functies bij de kynologenclub, was mijn ideaal om hondentrainster te worden.

Hondensport

Maar in diezelfde tijd ging mijn gezondheid zo achteruit en kreeg ik allerlei beperkingen. Na lang zoeken bleek ik een bindweefselaandoening te hebben. Pijn en vermoeidheid zijn nu dagelijks aanwezig en toen was ook ineens duidelijk waarom ik zo lenig was en vaker een gewricht uit de kom ging. Omdat hondensport mijn grote hobby was en hondentrainer voor een groep te hoog gegrepen bleek, besloot ik mijn eigen hulphond te gaan trainen. Weer mocht ik een tweejarige herplaats Golden Retriever opleiden met een andere stichting, maar helaas overleed deze lieve hond op 7 jarige leeftijd na een kort maar heftig ziekbed. Ik had inmiddels al van Bultersmekke Assistancedogs gehoord en kende Joop Mekke via andere circuits en in 2012 ging mijn grote wens in vervulling. Ik kon een pupje Golden Retriever aanschaffen en samen met Bultersmekke van deze kleine Lucci een kanjer van een hulphond gaan maken. En dat is gelukt!

Ik droeg Bultersmekke Assistancedogs al een enorm warm hart toe, omdat de toekomstige asistentiehond niet meer bij een gastgezin hoeft te wonen, daarna niet meer bij een organisatie in een kennel hoeft en uiteindelijk nog een keer naar de toekomstige baas geplaatst wordt. Bij Bultersmekke assistancedogs woont de hond het hele traject bij het baasje zelf. Prettig voor de hond, maar zeker ook voor het baasje, die zo alle vaardigheden in de opleiding tot assistentiehond zelf aanleert, onder begeleiding van een instructeur. Dat noemt men teamtraining. Het voordeel is ook, dat je daarmee ook de kennis hebt om later nieuwe vaardigheden zelf aan te leren.

BultieMieke

Naast de teamtraining tot hulphond heb ik met Lucci diverse cursussen gevolgd, zoals gehoorzaamheid, speuren, jachttraining en nu doe ik nog hoopers en behendigheid. Dat versterkte onze band enorm.
Voor BultersMekke heb ik de BultieMieke ontworpen, een trekpop om de hond op een leuke manier te leren trekken. Daarnaast sta ik regelmatig op (honden) evenementen om bekendheid te geven aan de teamtraining zoals BultersMekke deze geeft en middels de verkoop van onder andere BultieMiekes wat extra’s te verdienen voor de mensen die geen vergoeding van de zorgverzekeraar krijgen. Toen ik onlangs gevraagd werd om ambassadeur voor Bultersmekke te worden, heb ik volmondig ja gezegd.
Ik zal doorgaan met het doel van Bultersmekke Assistancedogs en de weg er naar toe, assistentiehonden trainen d.m.v. teamtraining, van harte blijven uitdragen en nog gaan uitbreiden. Met Lucci aan mijn zijde als goede voorbeeld!