Nieuwsbrief aanmelding

Ik ben Maurice van den Hout, geboren in Vlaardingen op 23 oktober 1970. Ik was sinds 1972 woonachtig in Tilburg en woon vanaf 2002 samen met Corinne van den Hout-Rijvers in Oosterhout.

Na de Mavo heb ik Eindhoven een grafische opleiding gedaan en was werkzaam in een Lithografisch bedrijf in Oss. In 1990 heb ik mijn nek gebroken met rugby en daardoor een hoge dwarslaesie opgelopen. Dat maakt mij rolstoelafhankelijk en heb ik een slechte handfunctie. Hierna ben ik rolstoelrugby gaan doen. Deze sport heb ik in Florida beoefend en heb deze mee naar Nederland genomen. Mijn Hobby’s zijn buiten honden natuurlijk, puzzelen, stripboeken verzamelen, rugby kijken en koken.

Meerdere assistentiehonden

In 1993 heb ik de hulphond Cecile gekregen en hierdoor Corinne leren kennen. In 2005 zijn wij getrouwd. Cecile is in 2007 overleden en op 5 december 2007 kreeg ik de collie Rosa. Samen deden we van alles waaronder vrijwilligerswerk. Rosa is op 19 juni 2018 overleden.
Sinds mei 2019 is Loetje via Bultersmekke Assistancedogs bij mij in training en aan het werk. We zijn hem na een gevoelsselectie en bezoek bij diverse fokkers op gaan halen. Het was liefde op het eerste gezicht. En dat was wederzijds.

Trainen: een prachtige tijd

Na het opvoeden werd het trainen met Joop Mekke als instructeur. Dit was een prachtige tijd om vanuit pup een lieve 'will to please' assistentiehond te zien groeien. Zomer 2021 zijn we geslaagd voor de teamtest.
Tevens ben ik nu ambassadeur voor Bultersmekke Assistancedogs. Het uitdragen van teamcoaching volgens de BMA-methode spreekt mij erg aan en werkt voor Loetje en mij erg goed. Het is er mij aan gelegen dat in de toekomst BMA een wijds begrip wordt en toch zeer persoonlijk blijft naar zowel cliënt als hond. Hier zal ik als ambassadeur naar streven. Verder genieten we als team van het werk, van elkaar en van het leven.

Voor meer info: https://youtu.be/-1RDGNHweys of www.corinneenmaurice.nl

Tevens zijn wij als team regelmatig te vinden in de puzzels van Jan van Haasteren.

tekening maurice en loetje