Nieuwsbrief aanmelding

Mijn naam is Jonne Reinders en ik ben 21 jaar oud. Ik heb een assistentiehond genaamd Storm. Storm is een medium Australian Labradoodle van vier jaar oud.

Ik heb voor de naam Storm gekozen omdat ik hoopte dat hij mij uit de storm hield. En hij doet zijn naam eer aan.
Storm is mijn eerste assistentiehond. Storm is als pup van acht weken oud bij mij gekomen en we hebben samen het trainingsprogramma bij Bultersmekke Assistancedogs doorlopen. Storm is een psychiatrische assistentiehond en helpt mij in het dagelijkse leven vanwege mijn autisme, PTSS en separatieangst.

Doordat Storm in mijn leven kwam zag ik de toekomst weer positiever tegemoet. Ook al was het soms best zwaar om een pup op te leiden. Zeker op de momenten dat het met mij wat minder ging. Maar hier kwamen Storm en ik elke keer weer samen uit en onze band werd alleen maar sterker. En nog steeds groeien wij door. Dankzij Storm is mijn leven verrijkt en geniet ik van het leven en van Storm (en onze band) natuurlijk.

Beperking is niet altijd zichtbaar

Ik heb ervaren dat het werken met een assistentiehond bij mensen op diverse terreinen vragen kan oproepen. Zoals bij het volgen van een studie, examen doen en je rijbewijs halen. Dit heeft destijds soms best wel wat voeten in de aarde gehad. Maar door hierover in gesprek te gaan en dingen uit te leggen, is het allemaal goed opgelost.

Deze ervaringen zet ik als jonge ambassadeur graag in. Ik weet hoe lastig het kan zijn, zeker als je beperkingen niet zichtbaar zijn. Dit geldt vaak voor mensen met psychische problematiek. Graag wil ik helpen om meer bekendheid te krijgen voor assistentiehonden en hun functie en mensen daarin ook ondersteunen. En iets waar zeker nog meer bekendheid voor moet komen is het recht op toegang van assistentiehonden tot publieke ruimten. Zeker ook voor mensen met niet zichtbare beperkingen.