Over ons - Ambassadeurs

Graag stel ik me voor: ik ben Hennie (1961) en woonachtig in het midden van het land. In 1999 heb ik veel geluk gehad: zonder dat ik naar een hond op zoek was had ik binnen twee dagen een toller-pup in huis. Dit is mijn beste “impulsieve aankoop” ooit geweest en ik ben verliefd geworden op dit ras. 

Vijf jaar later is er een tweede toller bijgekomen. Met beide honden heb ik gehoorzaamheid en reddingshondenwerk gedaan.
Ik heb meerdere chronische aandoeningen, waarvan reuma en een aandoening aan het centraal zenuwstelsel de ergste zijn omdat ik daardoor 24 uur per dag pijn heb. Altijd spierpijn én zenuwpijn maken ook dat ik chronisch vermoeid ben. Door een ongeval heb ik blijvend letsel opgelopen waardoor ik fysiek beperkingen heb. Door altijd veel met de honden bezig te zijn geweest, iets wat jachthonden nodig hebben, is vanaf toen mijn gezondheid minder snel achteruit gegaan. Maar achteruit ging het wel……

Menko is mijn derde toller en ik ben ontzettend blij met hem. Ook met hem heb ik gehoorzaamheid gedaan. Al snel zijn we jachttraining gaan doen omdat dat veel minder belastend voor mij is dan reddingshondenwerk. We wonen in een groene omgeving en zijn graag buiten in de bossen.

Geweldige spiegelaar

Menko is opgeleid tot mijn ADL hond. Hij kan en doet veel: naast alle ADL taken die hij altijd vrolijk uitvoert, blijkt hij ook een geweldige spiegelaar te zijn. Hij geeft me perfect aan als ik over mijn grenzen heen ga (en daar ben ik best goed in). Sinds september 2018 zijn we een officieel, door Bultersmekke Assistancedogs (BMA) gecertificeerd team.

Voordat we bij BMA de teamtraining begonnen hebben we “elders” een valse start gemaakt. Het is niet vanzelf gegaan, maar we hebben eind 2017 de overstap kunnen maken naar BMA. Wat hebben we vanaf toen veel geleerd en daar ben ik tot op de dag van vandaag BMA én natuurlijk onze instructeur ontzettend dankbaar voor. Over de complete en op maat afgestemde opleiding ben ik enorm enthousiast. Het meest belangrijke dat we hebben geleerd is samenwerken én het contact mens/hond geweest. Wat ik iedere dag weer ervaar, is dat dat niet iets is dat er zomaar is én dat het met de dag groeit.

Meteen ja

Eind 2018 ben ik gevraagd of ik ambassadeur wilde worden van Bultersmekke Assistancedogs. Omdat ik deze organisatie heb leren kennen als professioneel & integer, die mij véél verder heeft gebracht dan ik had durven hopen, heb ik daar meteen ja op gezegd. Ik kijk er oprecht naar uit aan de slag te gaan.