Nieuwsbrief aanmelding

Helemaal vanuit jullie gezellige buurland België, stellen we ons graag voor! Ikzelf, Deborah Wouters, vorm samen met mijn assistentiehond Loulou het perfecte team. Ik voel me super vereerd om Bultersmekke Assistancedogs te mogen vertegenwoordigen als allereerste Belgische ambassadrice! 

Nu zullen jullie je wel waarschijnlijk afvragen: “Waarom heeft dat jonge meisje een assistentiehond nodig?”. Wel, om een lang verhaal kort te maken... Ik heb een aangeboren zeldzame immuundeficiëntie waardoor ik op invaliditeit sta. Mijn lichaam maakt bepaalde stoffen die noodzakelijk zijn om ons immuunsysteem op te bouwen niet aan, waardoor deze wekelijks moeten worden aangevuld met gefilterd donorbloedplasma. Hierdoor ben ik 3 van de 7 dagen misselijk, niet goed te been en bedlegerig. De overige dagen ben ik snel moe. Loulou helpt me dan met allerlei dagdagelijkse taken zodat ik terug zelfstandig kan leven en niet constant afhankelijk ben van derden. Een andere belangrijke taak die Loulou voor me uitvoert is het tijdig melden van een aankomende dalende bloedsuiker, ook wel hypoglycemia genaamd. Loulou ruikt deze zeer vervelende bijwerking op de donor tijdig en verwittigd me zodat ik onmiddellijk kan handelen en het bewustzijn niet verlies. Dankzij Loulou ben ik zo goed als aanvalsvrij! Het is niet altijd gemakkelijk om te moeten leven met een niet-zichtbare handicap. 

Bekendheid in België

Omdat assistentiehonden minder bekend zijn in België t.o.v. Nederland worden deze ook meestal niet ondersteund door de zorgverzekeraar, waardoor we dus het gehele bedrag zelf bij elkaar hebben moeten halen door allerlei activiteiten (een benefiet organiseren, een tombola oprichten, lezingen geven, artikels in de krant, oproep via tv, ...). 

Graag zou ik de bekendheid en toegankelijkheid in België willen vergroten en me inzetten om Bultersmekke Assistancedogs te vertegenwoordigen in zowel België als Nederland. 

Mijn levensmotto : “Je peux, je veux et je vais le faire!”