Waardevolle Indicatie- en Informatiedag

11-07-2024

Vier keer per jaar organiseert BMA een informatie- en indicatiedag, waarop aspirant-cursisten kennis kunnen maken met ons programma Teamcoaching en de manieren waarop het programma kan worden bekostigd.

Op 22 juni jongstleden bezochten 12 aspirant-cursisten met familieleden en begeleiders deze dag, waaronder Sandra. “Voordat ik naar de informatiedag toekwam, dacht ik dat ik niet in staat zou zijn om een assistentiehond op te leiden. Ik herkende mezelf zo erg in het verhaal van ambassadeur Manon, dat ik mij nu besef dat ik het wel zou kunnen en het wel waard ben.”

Werkwijze
De dag begon met een uitgebreid verhaal over BMA en de werkwijze. Dat ons programma Teamcoaching geen kant-en-klare-hond levert, maar dat de cursist en instructeur juist samen de hond opleiden, afgestemd op de specifieke behoeften van de cursist. Over dat BMA al 620 teams van cursist en hond heeft opgeleid, het programma uit drie fases bestaat en over hoe het programma kan worden bekostigd.

Indicatiegesprek
Vervolgens was er de mogelijkheid tot een 'indicatiegesprek' met intakers van BMA. In het gesprek van circa een uur besprak de intaker met de aspirant-cursist de persoonlijke mogelijkheden van het programma Teamcoaching. Verder was er ook aandacht voor de keuze en selectie van een hond en voor de route naar een eventuele start van het programma, waaronder een intake bij de deelnemer thuis. In tegenstelling tot de intakegesprekken bij aspirant-cursisten thuis, is het tijdens dit indicatiegesprek nog niet nodig zekerheid te hebben over de bekostiging van het programma. De moeder van een aspirant-cursist die aanwezig was: “Het was voor ons de eerste keer om naar zo’n bijeenkomst te gaan. We vonden het ontzettend informatief. Het is een mooie mix van feiten en ervaringen.”

Persoonlijk
Onze manager Finance & Operations Yente Teunissen gaf de algemene presentaties en beantwoordde vragen over de bekostiging. Ze blikt terug: “Ik mocht voor het eerst de plenaire sessie presenteren, nadat mijn voorganger Joep  Mourits dit jarenlang heeft gedaan. Ik vond het een erg leuke en leerzame dag. Heel fijn om op deze manier persoonlijk contact te hebben met geïnteresseerden in ons programma en door in gesprek te gaan mee te kunnen denken over de bekostigingsmogelijkheden.”

De eerstvolgende Informatie- en Indicatiedag is op 5 oktober. Je kunt je daar nu al voor opgeven.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen