Ervaringsverhaal: Liv en Bonnie

18-07-2024

Instructeur Marjolein maakte begin 2022 kennis met Liv en Bonnie. Liv woonde met Bonnie zelfstandig in een antikraakwoning, maar al snel bleek dat ze de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid op dat moment niet aankon en in een depressie raakte. En dus gingen ze bij haar ouders wonen.

De trainingen gingen steeds beter. Zo leerde Bonnie de namen van alle gezinsleden en haalde ze die op om Liv te komen helpen als dat nodig was. Daarbij is ze zeer volhardend en stopt ze pas met piepen als er iemand is die naar haar luistert en met haar meekomt. Ook leerde Bonnie om samen te leven met Sammie, de hond van haar ouders. Sammie is al op leeftijd, maar kan de hondentaal prima overbrengen. Dat was een fijne hulp bij Bonnies opvoeding.

Steunen
Bonnie is er altijd voor Liv, net zoals zij er voor haar is. Doordat Bonnie naast haar loopt, kan Liv onder andere zelfstandig boodschappen doen, naar school gaan, met het openbaar vervoer reizen en de natuur ingaan. Bonnie heeft de wereld van Liv enorm vergroot en haar aanwezigheid zorgt ervoor dat aanwezige spanning niet doorschiet naar paniek. Paniek is niet nodig, omdat Bonnie is er. En mocht er toch paniek uitbreken, dan is dat voor Liv minder heftig omdat Bonnie er is om haar te steunen. Hierdoor komt paniek zo goed als niet meer voor.

Zorg
Liv is zelfs zo gegroeid dat ze heel specifiek kan aangeven wat ze van iemand nodig heeft. Ze heeft geleerd om naast haar grenzen ook haar wensen aan te geven. Hierdoor draagt ze goed zorg voor zichzelf. En zorgen voor haarzelf is automatisch ook goed zorgen voor haar hond.

Toekomst
Bonnie heeft geen trucjes geleerd. Bonnie is echt en puur. Bonnie spiegelt haar emoties en is opgevoed door samen te leven. Eén vriendschap is voor altijd. Die tussen Liv en Bonnie. Haar spiegelende gedrag heeft ervoor gezorgd dat Liv meer zelfkennis heeft gekregen, zelfverzekerder is geworden en haar zelfredzaamheid is gegroeid. Marjolein kijkt met dankbaarheid terug op de samenwerking: "Lieve Liv, samen kunnen jullie de wereld aan. Liv en Bonnie, samen klaar voor een mooie toekomst!"

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen