Ervaringsverhaal: Mieke en Woezel

11-07-2024

Toen instructeur Diana Woezel voor het eerst ontmoette, zag ze een klein pluizig bolletje dat op een piranha leek. Hij beet, hapte en trok namelijk en het vergde veel geduld en inspanning om dat om te buigen. En langzaam zagen ze steeds beter wat Woezel haar vertelde.

Hij had al snel door welke items waardevol waren en zo leerde hij snel en duidelijk dat mobiele telefoons heel hoog op de lijst van ‘Woezel nee” stonden😁 Woezel had nog veel te leren. Zo had hij vaak een volle toiletrol te pakken, die hij niet wilde afstaan. Toch hield Mieke vol en gaf ze niet op. Met bloed, zweet en tranen, gingen ze elke week samen stappen vooruit. Steeds vaker gingen ze naar plekken die Mieke spanning gaven, om te oefenen. En dat was een uitdaging, want wanneer de spanning bij haar opliep, werd Woezel onbereikbaarder. Maar dankzij veel oefenen en elke keer bereid zijn om kritisch naar zichzelf te kijken, werd ook dat overwonnen.

Bal
Helaas maakten Mieke en Woezel een aantal nare ervaringen met andere honden mee. Zoals die keer dat Woezel nietsvermoedend voorbij drie Golden Retrievers liep, één van die honden vond dat hij te dicht bij zijn bal kwam en Woezel aanvloog, samen met zijn broers. Een traumatisch moment voor Mieke en Woezel en daardoor was er veel opnieuw oefenen, wandelen, afleiden, geruststellen en vriendelijke honden uitzoeken om mee te spelen nodig. Het hielp, want Woezel herpakte zich.

Gebakjes
Diana kijkt met dankbaarheid en plezier terug op het traject met Mieke en Woezel: "Eén van de leukste dingen vond ik samen op pad gaan. Jouw motto is dat het elk moment tijd is voor een gebakje en dat heb ik inmiddels overgenomen. Lieve Mieke, wat heb je hard gewerkt en wat ben je ver gekomen. Ik ben echt onwijs trots op wat je hebt bereikt en ik vond het leuk om je te mogen begeleiden. Dank je wel voor alles en met name de gebakjes."

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen