Ervaringsverhaal: Romy en Oliver

04-07-2024

Instructeur Femke werd gevraagd te helpen, omdat Romy het vertrouwen in haar hond Oliver volledig kwijt was. Zo beet hij, liet hij ongewenst gedrag zien wat niet bij een pup hoorde en gromde hij als zijn bot werd afgepakt. Femke zag Oliver en wist dat het goed zou komen.

In het begin waren de trainingen best zwaar voor Romy en daarom werd besloten dat Oliver bij haar ouders ging wonen. Helaas kwam er eind 2021 een grote dip, vanwege twee operaties die Romy moest ondergaan. De weg van herstel was lang en haar ouders bleven een enorme steun voor Romy en voor Oliver. Halverwege 2022 werden de trainingen hervat, werd de band tussen Romy en Oliver ook steeds dieper en slaagden ze voor de Basistest.

Focus
Helaas was de medische ellende nog niet voorbij. Naast haar autisme, paniekaanvallen en eetstoornis, bleek ze ook de Ziekte van Lyme te hebben. Hierdoor ging het traject weer on hold. Het gedrag van Oliver ging op en af, maar de teamtaken werden langzaam weer hervat. Duwen, trekken en apporteren deed Oliver met gemak. Maar Oliver doet zoveel meer voor haar. Door de aanwezigheid van Oliver durft Romy ook meer dingen zelf zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, samen wandelen en naar therapie. In drukke omgevingen heeft ze soms last van te veel prikkels. Door de focus te verleggen op Oliver kan ze nu heel veel aan.

Mooier
De afronding van het traject kwam in beeld: de Teamtest. Half juni vorig jaar slaagden ze met vlag en wimpel. Romy en Oliver zijn nu een echt team. Voor Oliver was haar leven leeg en zat ze alleen op de bank. Het leven met Oliver beschrijft ze nu als rijk en zoveel mooier. Ze is weer gaan werken, is zwanger en staat zoveel gelukkiger in het leven. Instructeur Femke is dankbaar: “Lieve Romy, dank je wel dat ik je heb mogen begeleiden en er voor je kon zijn wanneer je me nodig had. Blijf in jezelf geloven, blijf in Oliver geloven en geniet van alles wat op je pad mag komen.”

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen