Ervaringsverhaal: Anne-Christa en May-Lee

27-06-2024

Anne-Christa en Bert leven samen en hebben allebei een assistentiehond (Havanezer) voor een ander doel. Daarom is de begeleiding gesplitst en werkte Anne-Christa samen met instructeur Joop en Bert met instructeur Jessica. Ze zijn met zijn zessen een goed op elkaar ingespeeld team.

De eerdere assistentiehond Uschka van Anne-Christa, ook begeleid door Joop, ging in 2021 met pensioen en May-Lee begon al snel met haar opleiding. Het bleek best een opgave om een jonge hond op te voeden, terwijl de oude vertrouwde hond nog aanwezig is en nog taken voor haar deed. May-Lee had een iets andere aanpak nodig en gaf de dingen wat anders aan en daar heeft Anne-Christa goed naar leren luisteren. Er ontstond wederzijdse vertrouwen en daardoor een diepe verbinding tussen de twee. Eind 2022 slaagden ze voor de Basistest en eind 2024 voor de Teamtest.

Rust
May-Lee zorgt voor structuur in de zorg voor Anne-Christie. Ze zorgt ervoor dat ze op tijd thee gaat zetten als ze alleen is. Ze zorgt voor veiligheid. Ze neemt positie in, waardoor ze oog heeft op haar. Als met mensen emoties kunnen oplopen, zoekt ze fysiek contact met haar en haalt Anne-Christa uit de situatie. Ook signaleert ze migraine- en epileptische aanvallen. Ze gaat op schoot liggen bij bepaalde spannende situaties. Het fysieke contact geeft daarbij rust.

Waardevol
Het is een lange weg geweest . En tijdens het traject werd steeds opnieuw afgestemd wat een ieder nodig had. En hoe dat dan in te passen was in jullie dagelijkse programma. Instructeur Joop is dankbaar: "Allereerst een ontzettende dank je wel voor al die jaren dat we nu met elkaar onderweg zijn. Jaren waarin, zoals het voor mij wel voelt een mooie en waardevolle vriendschap is ontstaan. Dit naast het werken met en het opleiden van de honden. Jaren waarin we in vertrouwen met elkaar hebben leren omgaan en waarbij er voor beiden het nodige op het pad is langsgekomen. Waar we het samen over konden hebben, het konden delen met elkaar. Dat is fijn."

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen