In de media: onderzoek seizure-assistentiehonden

13-06-2024

Onlangs is door de Erasmus Universiteit aangetoond dat het hebben van een epilepsiehond voor mensen met moeilijk behandelbare epilepsie het aantal aanvallen kan verminderen. BMA heeft aan dit onderzoek meegewerkt.

Valérie van Hezik-Wester die op dit onderzoek promoveerde, gaf hierover onlangs een interview aan het NRC. De positieve uitkomsten van haar onderzoek waren bij BMA al bekend, maar hopelijk zorgt dit wetenschappelijk onderzoek ervoor dat vergoeding van de Seizure-assistentiehond in de toekomst vanzelfsprekend wordt.

Vanuit onze jarenlange ervaring heeft BMA al veelvuldig mogen zien dat Seizure-assistentiehonden zorgen voor een afname van het aantal aanvallen, een sociale en economische impuls (bv weer naar buiten en aan het werk) en een vermindering van de mantelzorg die nodig is.

Laten we hopen dat steeds meer wetenschappelijk bewijs komt voor hetgeen wij allang weten: dat assistentiehonden (een deel) van de zorgtaken overnemen en zelfs voor vermindering van de klachten kunnen zorgen. Want pas dat krijgen assistentiehonden ook de erkenning (zowel qua vergoeding als qua toegankelijkheid) die ze verdienen.

Het volledige artikel kun je hier lezen.

Afbeeldingen

Volg ons

                

Bultersmekke Assistancedogs © 2024 Disclaimer Privacy

 

Assistance Dogs International Logo

 

 
Cookie-instellingen