Nieuws & acties - Nieuws

Bultersmekke Assistancedogs heeft er zes nieuwe instructeurs bij. Op vrijdag 26 januari namen de kersverse trainers het certificaat ‘Instructeur Teamcoaching’ in ontvangst. Resultaat van een jaar intensieve opleiding. Joop Mekke, hoofd opleidingen Bultersmekke Assistancedogs: ‘Prachtig om ons team van instructeurs te zien groeien met deze zes kanjers. Zij hebben laten zien de methode van de teamcoaching prima in praktijk te kunnen brengen. Onze cursisten zullen daar veel baat bij hebben.’

De zes gediplomeerden - Laurens Wita, Judith Vermeulen, René Stubenitskij, Nicolette Somsen, Marjan Holwerda en Anoesjka Dinnessen - doorliepen met hun eigen hond de instructeursopleiding.

De geslaagden toonden zich enthousiast over de opleiding: gericht op de praktijk, gefundeerd op een heldere visie en wetenschappelijke inzichten. De eigen regie van mensen met een beperking staat voorop. Kern is het mogelijk maken dat de cursist de eigen hond opleidt in de thuissituatie tot een gecertificeerde assistentiehond.

Nieuwe opleiding van start

Inmiddels is een nieuwe groep mensen geselecteerd voor de in februari te starten tweede jaargang van de instructeursopleiding. Eind dit jaar doen ook zij examen.

Wil je de nieuwe instructeurs leren kennen? Zij stellen zich hier voor.