Nieuwsbrief aanmelding

BMA-cursist Jacolien Bergsma is enkele weken door een cameraploeg van de EO gevolgd voor het programma 'Soep, sores en soelaas'. Daarin zoekt presentator Bert van Leeuwen hoop en inspiratie bij mensen die in de randen van onze samenleving gedrukt worden.  In de aflevering van vanavond (6 november) is een deel van een training van haar assistentiehond door Jacolien en haar instructeur te zien.

De opnames van Jacolien zijn over enkele afleveringen verspreid en geven een beeld van haar leven met een assistentiehond. Voor het programma zijn ook andere mensen gevolgd. Jacolien is met haar assistentiehond al te zien geweest in eerdere afleveringen. Zo hebben ze onder andere gefilmd op de locatie waar ze woonde. In de aflevering op 16 oktober komt ze niet voor. Maar in de tweede aflevering van 23 oktober is Jacolien te zien in de laatste 6 minuten, in een tweegesprek. Afgelopen maandag 30 oktober was ze te zien met het uitoefenen van haar hobby's paardrijden en boksen. Jacolien zegt: "Het was in eerste instantie helemaal niet mijn bedoeling om mee te doen. Ik was bang dat het een soort van reclame het Leger des Heils zou zijn. Maar ik ben er uiteindelijk toch ingerold. Het is ook best een persoonlijk programma geworden. 

De opnames zelf waren best relaxt. Was er ook wel heel benieuwd naar wat ze ervan zouden maken, maar toen ze (in de training) een paniekaanval vingen werd het toch wel spannend. Ik heb de afleveringen dus zelf ook niet gezien, dus voor mij is het ook een verrassing;) 

DE AFLEVERINGEN
Het programma met alle afleveringen die al zijn geweest, kan hier worden teruggekeken. Jacolien is in de volgende afleveringen te zien:

  • Aflevering 12 - 23 oktober
  • Aflevering 13 - 30 oktober
  • Aflevering 14 - 6 november
  • Aflevering 15 - 11 november

MEER INFORMATIE
Meer informatie over het programma 'Soep, sores en soelaas', kun je lezen op hun website