Nieuws & acties - Nieuws

Afgelopen tijd stonden cursisten van BMA verschillende media te woord. Het leidde tot een mooie verzameling van ervaringen met assistentiehonden. Bijzonder was de aandacht voor de betekenis van een assistentiehond als je (weer) wil deelnemen aan het arbeidsproces.

Mariette Verhoeven en haar hond Loulou haalden De Gooi- en Eemlander. Mariette wil meer begrip kweken voor assistentiehonden, omdat ze zelf ook weleens weigeringen meemaakt. Ze zegt in het interview: 'Natuurlijk begrijp ik dat in winkels waar voedsel ligt dat je niet wilt dat daar honden aanzitten. Maar mensen begrijpen de noodzaak van een geleidehond gewoon niet. Bovendien Loulou wordt getraind om afleidingen te negeren en zich volledig op mij te focussen.' Klik hier voor haar verhaal.

Reïntegratie

In het najaar publiceerde het blad Advisie een artikel over assistentiehonden. Advisie is het blad voor arbeidsdeskundigen, waaronder mensen werkzaam bij het UWV. Hoe kan een assistentiehond ingezet worden op de werkplek en ook bij reïntegratie? Cursisten Annyk Haveman en Manon de Kort doen hun verhaal.
Manon schetst hoe ze door haar assistentiehond weer les kon gaan geven op haar hogeschool. 'Het gaat prima om Mila mee te nemen naar de opleiding. Met studenten heb ik sowieso nooit problemen gehad. Als ik voor de klas sta, ligt Mila rustig onder tafel. Wat risico geeft is drukte en spanning. Bij het wisselen van lokalen bijvoorbeeld, als de gangen vollopen. Mila weet wat ik aankan, dat hebben we in simulaties getraind. Wordt het te druk, dan blijft ze gewoon staan tot het ergste voorbij is.' Klik hier voor het artikel. 

Ere-ambassadeur Helma Verhoeven verscheen met haar hond Tjarro in de rubriek Kampeerdier in de Kampeerkampioen. Zij vertelt hoe zij dankzij Tjarro bijzondere reizen kan maken. Ook op reis met de camper ondersteunt en beschermt Tjarro haar. Klik hier voor haar verhaal.

Televisie

Ambassadeur Natasja Koeckhoven was samen met Anoki in november op televisie te zien bij een special van 'Tijd voor Max' over spierziekten. Ze vertelde hierin niet alleen over haar ziekte, maar ook over hoe Anoki haar steun en toeverlaat is. Wil je terugkijken? Klik dan hier.

Ten slotte het tijdschrift Passage. Daarin ruimte voor Lisette de Klerk en Bono. Ondanks haar haar jeugdtrauma's kan Lisette door Bono weer in het hier en nu leven en zich veilig voelen. Lisette verwoordt het kort en bondig: zij kreeg haar leven terug dankzij assistentiehond Bono. 'Ik durfde nauwelijks naar buiten, in winkels raakte ik in paniek' maar door de begeleiding van Bono 'kan ik in het hier en nu leven'.  Klik hier voor het interview.