Nieuws & acties - Nieuws

In april 2023 start BMA de vijfde jaargang van de ‘Opleiding Instructeur Teamcoaching’.

De opleiding duurt negen maanden. Na examinering is de instructeur gekwalificeerd om met de BMA-methode mensen met een beperking te begeleiden die zelf hun eigen hond willen opleiden tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond. De opleiding biedt theorie en praktijk via de methode van blended learning, onder meer via colleges en stages. Een informatiepakket is beschikbaar.

Groeiend aantal mensen dat zelf de assistentiehond opleidt

Het voortdurend groeiende aantal cursisten - mensen die onder begeleiding van BMA zelf de assistentiehond opleiden - maakt het nodig het team verder uit te breiden. BMA werkt momenteel met 40 instructeurs. Er is een spreiding door het gehele land. Dat is nodig omdat de instructeurs de cursisten en honden trainen in de thuissituatie. BMA is actief in Nederland en delen van België. BMA werkt volgens de richtlijnen van de wereldwijde organisatie Assistance Dogs International (ADI) en is door ADI geaccrediteerd.

Werken met je eigen hond

De opleiding tot instructeur teamcoaching vraagt inzet van gemiddeld één dag per week gedurende de gehele opleiding. Daarnaast is het nodig om tijdens de opleiding te werken met een eigen hond.
De incompany opleiding heeft de laatste jaren met groot succes nieuwe instructeurs op het pad van de teamcoaching kunnen zetten. Alle voormalige deelnemers trainen en begeleiden als zzp'er momenteel BMA-cursisten en hun assistentiehonden.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de opleiding? Vraag een informatiepakket aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je ook al aanmelden voor de informatiedag over de opleiding op 20 januari 2023.