Nieuwsbrief aanmelding

'Het is verheugend dat het Nederlandse kabinet heeft kunnen besluiten de coronamaatregelen flink te versoepelen. Met ingang van aanstaande vrijdag zijn er nauwelijks nog beperkende maatregelen voor het volgen van het programma teamcoaching.' Dit schrijven Erika Bulters en Joop Mekke 16 februari in een bericht aan cursisten en instructeurs van BMA.

Zij schrijven verder: 'Wat een opluchting! Alhoewel, het virus is nog steeds onder ons en niet iedereen voelt zich door het loslaten van de maatregelen voldoende beschermd.
Om deze redenen laten wij het aan cursisten en instructeurs om met elkaar af te spreken welke voorzorgsmaatregelen zij nemen voor de sessies thuis. Instructeur en cursist spreken samen af of zij het mondkapje gebruiken, of zij minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren en hoeveel andere mensen thuis aanwezig zijn bij de sessie thuis. Daarnaast handhaven we een aantal voor de hand liggende afspraken. Je vindt deze hieronder vermeld.'

 

Richtlijnen teamcoaching m.i.v. 18 februari 2022


In alle situaties blijft gelden:

  1. Als er binnen wordt getraind is de ruimte goed geventileerd.
  2. Cursist en diens huisgenoten hebben geen ziekteverschijnselen - zoals bijvoorbeeld koorts, verkoudheid, reuk- en smaakverlies of gevoelige keel - die mogelijk op corona wijzen.
  3. Ook de instructeur heeft geen ziekteverschijnselen - zoals bijvoorbeeld koorts, verkoudheid, reuk- en smaakverlies of gevoelige keel - die mogelijk op corona wijzen.
  4. Instructeur, cursist en diens huisgenoten hebben geen contact gehad met iemand die onlangs besmet is.
  5. Bij een positieve (zelf)test en/of ziekteverschijnselen die op corona wijzen, zegt de cursist en/of instructeur de sessie minimaal 3 uur voor de sessie af bij instructeur of cursist, bij voorkeur per app.
  6. De hygiƫneregels worden in acht genomen.

Als een trainingssessie thuis naar het oordeel van cursist en/of instructeur niet verantwoord is, overleggen zij hoe de training kan worden voortgezet met behulp van mailen, appen, bellen, face-timen, skypen, zoomen of via een andere vorm van digitale beeld- en geluidcommunicatie. Soms kan een training buiten een oplossing bieden.

Testen

Als cursist of instructeur of examinator het afnemen van de test niet verantwoord vindt, kan de test worden uitgesteld of kan de test als volgt plaatsvinden:

  • Basistesten worden dan bij het team afgenomen door de instructeur. De examinator volgt de test met behulp van beeldbellen. Als dat laatste niet mogelijk is maakt de instructeur filmpjes van de test en legt deze ter beoordeling voor aan de examinator.
  • Teamtesten worden dan bij het team door de examinator afgenomen. De instructeur volgt de test via beeldbellen.
  • Herhalingstesten worden, zoals gebruikelijk, alleen door de instructeur afgenomen. Als de herhalingstest naar het oordeel van de cursist en/of instructeur niet verantwoord is, wordt de sessie verplaatst.

Voor cursist, instructeur en examinator gelden bij de testsessies dezelfde richtlijnen 1 tot en met 6 van de trainingssessies.