Nieuws & acties - Nieuws

Het Volendamse bedrijf Kras Recycling B.V. gaat de doppeninzameling voor Stichting Bultersmekke Assistancedogs ondersteunen in Noord-Holland. Met deze steun van de gerenommeerde verwerker van afvalstromen krijgt de Nationale Doppenactie een flinke boost.

Dankzij initiatieven van Yvonne Brink, doppeninzamelaar in Broek op Langedijk, is de firma Kras geïnteresseerd geraakt in het werk van de doppenspaarders. Op 18 november brachten Dora Sier-Kras en Henk Kras Sr. een werkbezoek aan het Trainingscentrum Arbeid in Heerhugowaard. In dit centrum sorteren mensen met een beperking de vele doppen die dankzij trouwe doppenspaarders binnenkomen. Vanuit het centrum verzorgt Kras het transport naar het depot van Kras in Almere waar het materiaal gemalen wordt en vervolgens voor recycling ingezet kan worden. Daarnaast staat Kras garant voor een hogere opbrengst van de doppen.

Wij dragen heel graag ons steentje bij

Henk Kras: ‘De doppeninzamelaars zijn ontzettend goed bezig. Het levert werk voor mensen met beperkingen, het draagt bij aan het hergebruik van plastic èn met de opbrengsten kunnen assistentiehonden worden opgeleid. Daar dragen wij heel graag ons steentje aan bij’.

Secretaris van Stichting BMA, Joep Mourits, zei op zijn beurt dat ‘de stichting bijzonder blij is met de steun van Kras. Kras Recycling is een vooraanstaande nationale en internationale speler in recycling. Wij zijn trots dat Kras zich op deze wijze wil verbinden aan onze organisatie.’

Meer weten over Kras Recycling? Klik hier.

 kras 800

Op de foto: medewerkers van Trainingscentrum Arbeid waaronder teamleider Ton Pepping, Yvonne Brink, initiator van de Nationale Doppenactie Jan Boerhoop samen met zijn assistentiehond in opleiding Sheila, Henk Kras en Joep Mourits (foto: Dora Sier-Kras)