Nieuws & acties - Nieuws

In september 2021 start Bultersmekke Assistancedogs (BMA) de ‘Opleiding Instructeur Teamcoaching’. Al weer voor de vierde keer. 

De opleiding duurt negen maanden waarna de instructeur gekwalificeerd is om met de BMA-methode mensen met een beperking te begeleiden die zelf hun eigen hond willen opleiden tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond. De opleiding biedt theorie en praktijk via de methode van blended learning, onder meer via colleges en stages. Een informatiepakket is beschikbaar.

Het voortdurend groeiende aantal cursisten - mensen die onder begeleiding van BMA zelf een assistentiehond opleiden - maakt het nodig het team verder uit te breiden. Het team van BMA telt momenteel 33 instructeurs. Er is een spreiding door het gehele land. Dat is nodig omdat de instructeurs de cursisten en honden trainen in de thuissituatie. BMA is actief in Nederland en delen van België. BMA werkt volgens de richtlijnen van de wereldwijde organisatie Assistance Dogs International (ADI). De Europese afdeling van de ADI heeft BMA geaccrediteerd.

Werken met je eigen hond

De opleiding tot instructeur teamcoaching vraagt inzet van gemiddeld één dag per week gedurende de gehele opleiding. Daarnaast is het nodig om tijdens de opleiding te werken met een eigen hond.
De incompany opleiding heeft de laatste jaren met groot succes nieuwe instructeurs op het pad van de teamcoaching kunnen zetten. Alle voormalige deelnemers trainen en begeleiden als zzp'er momenteel BMA-cursisten en hun assistentiehonden.

Meer informatie

Wie geïnteresseerd is in de Opleiding Instructeur Teamcoaching, kan een informatiepakket opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Daarnaast staat Megin Mastenbroek geïnteresseerden desgevraagd graag persoonlijk te woord. Megin is de coördinator opleidingen voor instructeurs. Met haar is een telefonische afspraak te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
In het najaar is er een informatiedag over de opleiding.