Nieuws & acties - Nieuws

In het eerste halfjaar van 2020 hebben de doppenspaarders van BMA maar liefst ruim 24.000 kilo aan plastic en metalen doppen ten gelde gemaakt bij recyclaars. Een fantastisch resultaat.

De grote inzamelpunten in Wijchen, Kampen en Heerhugowaard kregen vanuit allerlei kanten en uithoeken van het land doppen aangeleverd. Het afgelopen half jaar leverde dat ruim 5.500 euro op. Dat brengt het totaal van de nationale doppenactie op ruim 36.000 euro. De kroon spande afgelopen tijd de inzameling in Wijchen. Theo van den Broek wist met zijn mensen ruim 15.000 kilo doppen afgeleverd te krijgen. Dat zijn enorme operaties en inspanningen. De foto's hieronder getuigen ervan.

Ook inzamelpunt Kampen onder leiding van Henk Huisman liet zich niet onbetuigd. Bijna 5.000 kilo wisten zij afgelopen half jaar bij de recyclaar onder te brengen. Het inzamelpunt Heerhugowaard van Ton Pepping kon vanwege de coronamaatregelen minder productie draaien. De medewerkers van de sociale werkplaats moesten thuis blijven. Een groot deel van de doppen is gelukkig ondergebracht kunnen worden in Wijchen.

Voorpagina

Inzamelaar Yvonne Brink uit Broek op Langedijk wist in augustus met haar doppeninzameling de voorpagina van het Noordhollands Dagblad. te halen. Zij vertelt hoe zij in haar regio mensen weet te interesseren. Zelfs een doppeninzamelaar van 90 jaar werkt enthousiast mee aan haar doppenactie. De krant drukte een mooie foto af van deze zeer ervaren’ doppeninzamelaar. Klik hier voor het artikel.

 

wijchen 7
wijchen3
wijchen4

 

wijchen1
wijchen 6