Nieuwsbrief aanmelding

De cliënten van Stichting Signaalhond Nederland (SSN) gaan per 1 januari 2019 over naar Bultersmekke Assistancedogs (BMA). Het bestuur van SSN heeft na uitgebreid onderzoek en overleg hiertoe besloten. Dit omdat SSN niet langer een landelijk dekkend netwerk van trainers kan aanbieden aan haar (toekomstige) cliënten. Naar verwachting zal SSN in de loop van 2019 als zelfstandige organisatie ophouden te bestaan.

bultersmekke ruim in wit
Bij Bultersmekke Assistancedogs zijn de cliënten van SSN van harte welkom. Erika Bulters, algemeen directeur BMA: “Het mag niet zo zijn dat mensen met assistentiehonden tussen wal en schip dreigen te geraken op het moment dat de continuïteit van een collega-organisatie niet langer zeker is. Uiteraard zijn de mensen van SSN van harte welkom. Wij verzorgen al jaren de opleiding van signaalhonden. Mensen met auditieve beperkingen die zelf hun assistentiehond willen opleiden, zijn bij ons aan het goede adres.”

Collega ADEu-organisatie

Piet Boogaard, voorzitter van het SSN-bestuur: “Wij hebben met BMA als ADEu-collega-organisatie goede afspraken kunnen maken over de opleiding en nazorg van onze cliënten. Deze zijn voor onze mensen nu gewaarborgd, dankzij het grote netwerk van instructeurs waarover BMA beschikt, alsook dankzij de geboden mogelijkheid dat SSN-trainers hun werkzaamheden voor voormalige SSN-cliënten onder BMA-vlag kunnen voortzetten.”

In totaal maken 15 SSN-cliënten de overstap. In de loop van 2019 maakt het SSN-bestuur bekend op welke wijze andere lopende zaken zullen worden beëindigd.