Nieuws & acties - Nieuws

Traditiegetrouw eind van het jaar diploma-uitreiking. Al eerder zette Bultersmekke Assistancedogs dit jaar 11 geslaagde teams in het zonnetje. Op 13 december alle eer voor wederom 11 nieuwe geslaagde teams. Instructeurs spraken vol trots de teams toe. Allemaal een welverdiende felicitatie!

Wederzijds leren

Menig instructeur benadrukte het wederzijds leren. Samen een assistentiehond opleiden is echt maatwerk. Ieder persoon, hond en zorgvraag is weer anders. Ook omstandigheden kunnen enorm variëren. Geen enkel programma is hetzelfde. Een tweetal cursisten leidde thuis een nieuwe assistentiehond op in het bijzijn van hun eerste assistentiehond. Dat vraagt inzicht in hoe honden op elkaar reageren en in het bijzonder als de jonge hond de taken van de oudere hond gaat overnemen. De oudere honden kunnen nu genieten van hun ‘pensioen’, veelal lekker thuis bij hun baasje èn de nieuwe assistentiehond.

groepsfoto publicabel low res
Op de foto v.l.n.r.: Luca en Rover, Mariëlle en Sifra, instructeur Joop Mekke, Sandra en Aslan, instructeur Erika Bulters, Marianne en Mika, instructeur Joke van den Bosch, instructeur Sandra Dekker, Pamela en Bodhi en instructeur Megin Mastenbroek.
Niet op de foto: Bente en Joppe, Sanne en King, Ingrid en Pooh, Natasja en Anoki, Daniel en Noah, Marlies en Amèl.