Contact

Het is een goed doppenjaar. Afgelopen week bracht inzamelpunt Wijchen maar liefst 90 kuub doppen naar de recyclaar. Theo van den Broek en zijn mensen leverden twee overvolle containers in en wisten daarmee € 2.432,- te doneren aan de opleiding van assistentiehonden. Onvoorstelbaar. En dan te bedenken dat vorig jaar ‘Wijchen’ ook al twee grote containers doppen liet recyclen voor het prachtige doel.

doppen containersDe inzameling gaat steeds professioneler. De mensen in Wijchen hebben een groot aantal Big Bags op de kop weten te tikken. De grote zakken stapelen niet alleen veel makkelijker, het storten in de containers is nu in een paar uurtjes gepiept. Het filmpje op Facebook geeft dat prachtig weer.

doppen wijchen bmaTheo van den Broek weet tal van mensen en organisaties bij de doppeninzameling te betrekken. En ieders inzet is om niet, allemaal met het doel assistentiehonden voor mensen te helpen bekostigen die niet voor een vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komen. Deze keer wist Theo M&M Containerservice uit Wijchen te strikken voor het vervoer van de doppen en de familie Janssen uit Overasselt. Zij stellen niet alleen de grote opslagloods gratis ter beschikking, zij zorgen ook voor dat met behulp van groot materieel de doppen in de containers terecht komen.

Goed doppenjaar

Het is een goed doppenjaar. Dit voorjaar wist inzamelpunt Kampen een ongeveer even grote partij doppen af te leveren. En inzamelpunt Heerhugowaard gaat ook stug door. Een aantal keren per jaar gaat van daar een container naar de recyclaar. Aan het eind van het jaar maken we de totale balans op en publiceren we de eindopbrengst van alle doppeninzamelers over 2018. Het wordt vast een mooi bedrag.