Nieuws & acties - Nieuws

Patrice Hijsterborg is per 14 april de nieuwe voorzitter van stichting Bultersmekke. Het bestuur van de stichting benoemde haar tot opvolger van Yvonne Mol. Yvonne blijft als bestuurslid aan de stichting verbonden.

Het bestuur heeft ook ingestemd met een verdere groei van de activiteiten van de stichting. De stichting wil graag bijdragen aan de ambitie van Bultersmekke Assistancedogs om een groter aantal mensen met beperkingen over een assistentiehond te kunnen laten beschikken. Omdat bekostiging van de opleiding van de assistentiehond voor veel mensen met beperkingen niet eenvoudig is, wil de stichting actiever mensen ondersteunen in het bijeen brengen van de benodigde middelen. Dat is ook de kerntaak van de stichting. Advisering en professionele ondersteuning in fondsenwerving en crowdfunding zullen verder door de stichting worden ontwikkeld.

Volgende fase

Patrice Hijsterborg: "Ik ben onder de indruk van de methode van Bultersmekke en wat ze tot nu toe al bereikt hebben. Ze zijn ambitieus en realistisch tegelijk, waarbij ze oog blijven houden voor hun cursist en de hond. Hun teamcoachingsprogramma is innovatief en zorgt ervoor dat mensen weer via hun eigen assistentiehond regie kunnen krijgen over hun leven. Hun hond opent letterlijk en figuurlijk deuren. De succesverhalen en wat cursisten en hun hond bereikt hebben, zijn indrukwekkend. Ik ben dan ook trots dat ik bij mag dragen aan de volgende fase voor Bultersmekke."

Yvonne Mol stond negen jaar geleden aan de wieg van de stichting Bultersmekke. Samen met Astrid van der Helm en Annelies Steenbrink. Yvonne: "De aanleiding en motivatie was het opleiden van de assistentiehond van mijn partner. De liefde, het respect, het kijken naar mogelijkheden in de opleiding in plaats van onmogelijkheden door Bultersmekke oogstten veel respect. Met veel plezier heb ik het voorzitterschap van de stichting kunnen uitoefenen en ben blij met wat we hebben bereikt. Na zoveel jaar is het nu tijd om een stapje terug te doen. In Patrice Hijsterborg hebben wij een fantastische opvolgster gevonden en ik wens haar alle succes."

De nieuwe voorzitter is expert op het gebied van corporate communicatie en is eigenaar van het bureau PR on the Park. Zij werkte voor internationale ondernemingen zoals Ahold, KPN, Apple, McDonald’s en KLM. Momenteel is zij werkzaam voor NAM/Shell.

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat per 14 april uit Patrice Hijsterborg (voorzitter), Rob Klijn (penningmeester), Yvonne Mol en Annelies Steenbrink. Het secretariaat van de stichting wordt verzorgd door Joep Mourits. Hij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..