Nieuws & acties - Nieuws

In maart 2021 start Bultersmekke Assistancedogs (BMA) de ‘Opleiding Instructeur Teamcoaching’. Al weer voor de vierde keer. De opleiding duurt negen maanden waarna de instructeur gekwalificeerd is om met de BMA-methode mensen met een beperking te begeleiden die zelf hun eigen hond willen opleiden tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond. De opleiding biedt theorie en praktijk via de methode van blended learning, onder meer via colleges en stages. Een informatiepakket is beschikbaar.

De Informatie- en intakedag van zaterdag 26 september  is volgeboekt. De eerst volgende is op zaterdag 21 november in Amersfoort. Klik hier voor meer informatie. 

In het eerste halfjaar van 2020 hebben de doppenspaarders van BMA maar liefst ruim 24.000 kilo aan plastic en metalen doppen ten gelde gemaakt bij recyclaars. Een fantastisch resultaat.

Op de site van het tv-programma Zembla zegt BMA-ambassadeur Helma Verhoeven-Jacobs dat de wet die de toegang voor assistentiehonden regelt, in de praktijk niet werkt. D66-kamerlid Vera Bergkamp zegt 'boos' te zijn en heeft vragen gesteld aan de minister van volksgezondheid.

Speciaal voor geïnteresseerden woonachtig in Vlaanderen is BMA een telefonisch informatiepunt in Vlaanderen gestart. Regelmatig blijkt dat het opleiden van je eigen assistentiehond in Vlaanderen net weer iets anders verloopt dan in Nederland. 

Assistentiehonden worden nog weleens geweigerd in publieke ruimtes, zoals ziekenhuizen en restaurants. Vaak op grond van hygiënische redenen. Onderzoeker Jasmijn Vos van de Universiteit Utrecht wilde weleens weten of dat terecht is.