Nieuws & acties - Nieuws

Vier keer per jaar komen onze instructeurs samen tijdens de zogenoemde Instructeursdag. Zo ook vandaag. Ruim twintig instructeurs komen samen in De Camp in Woudenberg, om collega’s te ontmoeten en bijgepraat te worden over actuele ontwikkelingen binnen Bultersmekke Assistancedogs (BMA). Eén van hen is Hilke Nelissen, die al sinds een aantal jaar als instructeur aan BMA is verbonden. “Het is ongelofelijk waardevol en fijn om onderdeel te zijn van de Bultersmekke-familie.”

Dit jaar bestaat Bultersmekke 15 jaar. En alhoewel we het al vaker hebben gedeeld, blijven we er trots op. Een mooi moment om terug te kijken. Wist je dat....

Vijftien jaar geleden hadden Erika Bulters en Joop Mekke een idee: mensen die een assistentiehond nodig hebben de kans geven om hun eigen hond samen met een instructeur daartoe op te leiden. Bultersmekke Assistancedogs was geboren. Als rechtsvorm werd voor Vennootschap onder firma (Vof) gekozen. Dit is de meest gebruikte vorm als twee of meer mensen samen een bedrijf starten.

Zaterdag 16 maart 2024  is de eerstvolgende Informatie- en Indicatiedag van BMA in Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst kunnen mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennismaken met Bultersmekke Assistancedogs. Daarnaast zijn er individuele indicatiegesprekken met intakers van BMA. 

BMA-cursist Jacolien Bergsma is enkele weken door een cameraploeg van de EO gevolgd voor het programma 'Soep, sores en soelaas'. Daarin zoekt presentator Bert van Leeuwen hoop en inspiratie bij mensen die in de randen van onze samenleving gedrukt worden.  In de aflevering van vanavond (6 november) is een deel van een training van haar assistentiehond door Jacolien en haar instructeur te zien.

Op deze Dierendag willen we stilstaan bij de echte helden onder onze harige vrienden - de assistentiehonden en hun geweldige eigenaren! De onvoorwaardelijke liefde en toewijding die deze viervoeters tonen, gaat verder dan woorden. Ze zijn meer dan alleen huisdieren; ze zijn levensredders, metgezellen en bronnen van onmeetbare kracht voor hun eigenaren.